L'Institut Ramon Muntaner se suma a les mostres de condol per la mort de Xavier Sitjes i Molins

L'Institut Ramon Muntaner se suma a les mostres de condol per la mort de Xavier Sitjes i Molins 27/01/2021

El passat diumenge 24 de gener va traspassar Xavier Sitjes i Molins a l'edat de 99 anys.

L'historiador i advocat i humanista bagenc fou degà dels investigadors del Centre d'Estudis del Bages, entitat que va ajudar a fundar l'any 1978. A més, també fou un dels fundadors d'Òmnium Cultural a Manresa.

Al llarg de la seva vida fou distingit pel seu treball i trajectòria amb el Premi Bages de Cultura l'any 1986 i amb la Medalla de la Ciutat de Manresa al Mèrit Cultural l'any 2012. 

De la seva trajectòria com a historiador destaquen els seus estudis sobre el preromànic i el romànic de la Catalunya Central. Uns apunts recollits en revistes com ara Bages, Dovella, Ausa o L'Erol. Estudiós i divulgador del patrimoni medieval i barroc com era, també va escriure una dotzena de llibres i monografies.

El CEB es queda orfe d'un investigador de primera línia. Els seus treballs són un referent per a tots aquells que volen conèixer la història i les manifestacions artístiques del Bages.

L'any 2018, fou guardonat amb el premi Recercat de l'Institut Ramon Muntaner per la seva llarga trajectòria de recerca, investigació i difusió del patrimoni de les comarques de la Catalunya Central. 

Des de l'Institut Ramon Muntaner volem donar el nostre sentit condol pel traspàs de Xavier Sitjes i Molins, que deixa un important i enorme llegat amb els seus estudis especialitzats en patrimoni medieval i barroc. 

 

Fotografia: Xavier Sitjes i Molins reben el premi Recercat 18 de l'IRMU. Font: Fons IRMU. 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.