Publicades les actes del IV Simposi de Focs Festius de la Mediterrània

Publicades les actes del IV Simposi de Focs Festius de la Mediterrània 26/01/2021

L'Institut Ramon Muntaner i la Societat Andorrana de Ciències presenten les actes del IV Simposi de Focs Festius de la Mediterrània, amb el títol Les Simbologies i els rituals al voltant del foc, que es va celebrar el 24 de novembre de 2019 a Andorra la Vella. 

La publicació, editada per l'Editorial Afers, recull vint-i-un articles que es van presentar durant el IV Simposi i que analitzen la vinculació entre les simbologies i els rituals al voltant del foc i la seva relació amb la festa. En aquest context, s'hi pretén analitzar les festes de foc i la seva simbologia vinculada a rituals pagans, al calendari festiu cristià i a esdeveniments de la vida quotidiana, així com les darreres recerques. 

tant des del vessant històric, amb estudis sobre les sortides festives lligades a la pirotècnica a la Tarragona del segle XVIII i a la València del segle XIX, com des d’un punt de vista més actual, en especial en referència a l’adaptació a la normativa sobre l'ús de la pirotècnia festiva, la qual amenaça la seua vessant participativa.

Els editors del volum són Carles Barrull i Àngels Mach i compta amb les investigacions d'autors com Albert Roig, Marc Ballesté, Sofia Isus, Bernat Menetrier-Marcadal, Mathieu Fauré, Salvador Palomar, Manuel Delgado, Joan Vallès, Domènec Bascompte, Loris Romano, Claudia Sergio, entre d'altres. 

Per consultar el sumari de la publicació aquí: https://www.irmu.org/irmu/publication/617 

Podeu adquirir aquest llibre al següent enllaç: https://editorialafers.cat/botiga/ca/actes-i-congressos/502-les-simbologies-i-els-rituals-al-voltant-del-foc-iv-simposi-de-focs-a-la-mediterrania-9788416260966.html 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.