Marc Macià ens parla del diccionari dels diputats de la Mancomunitat de Catalunya

Marc Macià ens parla del diccionari dels diputats de la Mancomunitat de Catalunya 25/01/2021

Marc Macià, historiador, doctor en història contemporània per la Universitat de Lleida, és professor associat del Departament d'Història Contemporània de la UdL, vocal de la junta de govern del Centre d'Estudis de les Garrigues i cap del Departament de Geografia i Història de l'IEI. 

L'autor ens proposa la lectura del llibre del Diccionari biogràfic dels diputats de la Mancomunitat de Catalunya (1914-1925), dirigit per Enric Pujol i Josep Santesmases i publicat per la Diputació de Barcelona l'any 2019. 

En aquesta obra, Marc Macià va col·laborar com a investigador de diverses veus (o biografies dels diputats) de la Diputació de Lleida, entre les quals destaca la de Pere Mías i Codina. 

El diccionari biogràfic és una interessant aportació perquè aprofundeix en les vides de diputats gairebé desconeguts fins a aquest moment, amb el qual es conforma la història de la Mancomunitat de Catalunya. En conseqüència, qui estigui interessant en la història del país del primer quart del segle XX, ha de tenir aquesta obra en consideració. 

Podeu veure el vídeo al següent enllaç: https://youtu.be/nFDrzp500qg 

Tal i com es comenta en el vídeo, també hi ha disponible la pàgina web del Diputats de la Mancomunitat que fou la primera fase d'aquest projecte: http://diputatsmancomunitat.cat/

 

Font: Marc Macià.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.