L'IEI engega La Càpsula de les Estrelles

L'IEI engega La Càpsula de les Estrelles 18/12/2020

El passat 2 de desembre de 2020, l'Institut d'Estudis Ilerdencs va il·luminar les festes nadalenques amb una doble proposta.

Per una banda, es va fer l'acte "Diàleg Pau Casals. El cor de la melodia", presentat per Mariví Chacón, periodista de Lleida TV, i en què tres figures de la música lleidatana han parlat sobre diferents aspectes de la vida i l'obra d'aquest català universal. Així, Jordi Pardo, director general de la Fundació Pau Casals; Alfons Reverté, director de l'Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida; i Teresa Vall, primera violoncel, han explicat la seva visió sobre el compromís social de Pau Casals, sobre la defensa dels seus valors, sobre el seu exili i sobre el seu llegat, a més d’oferir diferents tastets de la seva música.

Per altra banda, com a cloenda de l'acte, es va culminar amb l'encesa de les llums nadalenques amb el muntatge "La Càpsula de les Estrelles", consistent en una estructura cilíndrica, col·locada al Pati de l'IEI, de 6 metres d'alçada, 12 metres lineals i 4 metres de base, decorada amb garlanda de llum amb més de 12.000 espurnes de llums i més de 200 estrelles. Mentre s'il·luminaven les llums sonava "El cant dels ocells", una de les composicions més celebrades de Pau Casals. 

A més, l'IEI ha creat l'etiqueta #NadallEI20 per acompanyar tot les fotografies sota La Càpsula de les Estrelles i els desitjos per aquest Nadal a través de les seves xarxes (Twitter, Instagram, Facebook).

Podeu tornar a visualitzar l'acte Pau Casals a través de l'enllaç següent: https://youtu.be/VaQnkheSp2w 

Teniu tota la informació al web de l'IEI: http://www.fpiei.cat/ca 

 

Imatge: Els participants de l'acte "Diàleg Pau Casals. El cor de la melodia" davant La Càpsula de les Estrelles. Font: Institut d'Estudis Ilerdencs. L'IEI il·lumina el Nadal amb la música de Pau Casals i l'encesa de la Càpsula de les Estrelles [en línia]. http://scur.cat/X0C55A 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.