Crida a la participació en la recollida de fotografies "Capelletes a domicili"

Crida a la participació en la recollida de fotografies "Capelletes a domicili" 18/12/2020

L'Institut d'Estudis Penedesencs porta a terme la recerca per l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès sobre l'existència de "Capelletes a domicili" i fa una crida a la participació en la recollida de fotografies d'aquestes capelletes i dels circuits que encara es fan a les poblacions de les comarques de la vegueria Penedès (Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf i part meridional de l'Anoia). 

La tradició de les capelletes a domicili és un element patrimonial que manifesta la devoció popular en l'àmbit de la família, en forma de circuits de capelletes itinerants. La majoria de capelletes (caixeta de fusta amb nansa) són de la Sagrada Família però també existeixen amb imatges d'un sant o d'una marededéu.

L'objectiu principal d'aquesta crida és salvaguardar aquest element patrimonial que s'està perdent.

Aquesta recerca compta amb la col·laboració del Grup de Recerques Històriques de sant Pere de Riudebitlles i amb el suport de l'Institut Ramon Muntaner i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Les fotografies rebudes serviran per aquesta recerca i algunes es penjaran al web de l'IEP i a les xarxes socials de l'Immaterial Penedès.

Per participar en aquesta crida cal consultar les Bases de participació en la recollida de fotografies "Capelletes a domicili", adjuntes en aquesta notícia. 

La data límit per enviar fotografies és el diumenge 17 de gener del 2021

Pot participar qualsevol persona major de 16 anys.

Les imatges han de ser en format JPG o TIF i és imprescindible que tinguin títol, data, autor/a i localitat on pertany la capelleta.

Les fotos s’han d’enviar a immaterial@iepenedesencs.org i han de ser un arxiu adjunt o un wetransfer, no incrustades en el missatge.

La tramesa d'imatges suposa la cessió gratuïta de les mateixes.

Teniu tota la informació al web de l'IEP: http://www.iepenedesencs.org/2018/noticia.php?id=247 

 

Imatge: Circuit de capelleta a Sant Cugat Sesgarrigues – Àngels Travé. Font: Institut d'Estudis Penedesencs. Bases de participació en la recollida de fotografies "Capelletes a domicili" [en línia]. http://www.iepenedesencs.org/2018/noticia.php?id=247 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.