Les Jornades de Revistes de RACO. Qualitat i visibilitat de les revistes

Les Jornades de Revistes de RACO. Qualitat i visibilitat de les revistes 02/12/2020

Els dies 20 i 27 d'octubre i 3 i 10 de novembre van tenir lloc les quatre sessions de les Jornades de RACO: Qualitat i visibilitat de les revistes, organitzades per l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), el Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura de la Universitat de Barcelona (CRICC), l'AQU Catalunya i el CSUC, amb el suport de ProQuest.

Es tracten d'unes jornades plantejades per a desenvolupar les revistes a RACO, un repositori cooperatiu de revistes catalanes amb accés obert.

La primera sessió titulada "La millora de la qualitat de les revistes i la seva avaluació" va comptar amb la participació d'Esteve Arboix; secretari de la Comissió d'Avaluació de la Recerca (CAR) d'AQU Catalunya; Ismael Ràfols, investigador sènior del Centre d'Estudis de Ciència i Tecnologia (CWTS), Universitat de Leiden; i Flocel Sabaté, catedràtic d'Història Medieval de la UdL i membre de la Comissió Específica d'Humanitats de la CAR. L'encarregat de moderar les intervencions ha estat Martí Casadesús, director de l'AQU Catalunya.

Amb el títol "El canvi accelerat i exigent de les revistes científiques", a la segona sessió van participar: Jamie Hutchins, Director Open Access Innovation de ProQuest; Alexandre López-Borrull, professor de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC); i Cristóbal Urbano, professor de la Universitat de Barcelona. La moderació de la sessió va anar a càrrec de Candela Ollé, professora de la UOC.

La tercera sessió, "Canvis, millores i noves possibilitats de RACO" va anar a càrrec de tres ponents del CSUC: Lluís Anglada, director de Ciència Oberta; Iris Parusel, tècnica de Recursos d'Informació; i Natalia Torres, cap d'Aplicacions i Projectes. Sandra Reoyo, cap de Ciència Oberta del CSUC, va ser la moderadora.

La quarta i última sessió va consistir en una taula rodona titulada "Tenen futur les revistes? Quin?", on van intervenir: Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l'IEC; Joan Gómez Pallarès, director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya; Josep Joan Moreso, president de l'AQU Catalunya; i Oriol Ponsatí-Murlà, director de la Institució de les Lletres Catalanes. El debat va estar conduït per Ernest Abadal, director del CRICC de la UB.

Cada sessió va durar una hora i mitja i es van poder seguir en directe per Youtube i Facebook. En aquest context, podeu recuperar tots els enregistraments al canal de YouTube de l'AQU i del CSUC, i també al perfil de Facebook del CSUC.

  

Programa: 

  1. Sessió 1: La millora de la qualitat de les revistes i la seva avaluació - 20 d'octubre, 12.30-14.00 hores. Enllaç: https://youtu.be/9D41eo5ki-A 

  2. Sessió 2: El canvi accelerat i exigent de les revistes científiques - 27 d'octubre, 12.30-14.00 hores. Enllaç: https://youtu.be/GHJ0-CVolA4 

  3. Sessió 3: Canvis, millores i noves possibilitats de RACO - 3 de novembre, 12.30-14.00 hores. Enllaç: https://youtu.be/0nPBk5u7AJQ 

  4. Sessió 4: Taula rodona. Tenen futur les revistes? Quin? - 10 de novembre , 12.30-14.00 hores. Enllaç: https://youtu.be/5DJmzLLf1-w 

 

A més, a la notícia us adjuntem un document amb més informació sobre el repositori RACO, així com també algunes fonts on trobareu més informació: 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.