L'IEP organitza la ponència "Quid? Non in Africa Hispaniaque ex terra arietes, quos appellant formaceos", en el context de les XXVIII Jornades d'Estudis Penedesencs

L'IEP organitza la ponència "Quid? Non in Africa Hispaniaque ex terra arietes, quos appellant formaceos", en el context de les XXVIII Jornades d'Estudis Penedesencs 17/11/2020

L'Institut d'Estudis Penedesencs organitza la ponència "Quid? Non in Africa Hispaniaque ex terra arietes, quos appellant formaceos", en el context de les XXVIII Jornades d'Estudis Penedesencs.

Des del 23 d'octubre de 2020 fins al 20 de decembre, l'IEP organitza les XXVIII Jornades d'Estudis Penedesencs. Durant aquestes jornades es portaran a terme una sèrie d'activitats enmarcades en el territori penedesenc amb la finalitat de fer present i difondre la riquesa patrimonial en arquitectura rural de tots els municipis de l'àmbit territorial de la vegueria Penedès.

En concret, la propera activitat serà la ponència "Quid? Non in Africa Hispaniaque ex terra arietes, quos appellant formaceos" que es farà el dijous 19 de novembre de 2020 a les 19.00h en format virtual, mitjançant la plataforma Zoom

La ponència desenvoluparà la pedra seca i la tàpia en temps dels ibers, a càrrec de Josep Pou Vallès (llicenciat en Història, Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia, especialitzat en arqueologia experimental i en la protohistòria de l'arquitectura).

Per participar a la ponència cal fer la inscripció al web de l'IEP per rebre l'enllaç de Zoom: podeu demanar l'enllaç a la ponència en directe

A més a més, us deixem les properes activitats de l'IEP programades en el marc de les XXVIII Jornades d'Estudis Penedesencs: 

  • Dissabte, 21 de novembre de 2020: projecció documental "Tipus de construccions en Pedra Seca", a continuació col·loqui virtual sobre el documental. 
  • Des del dilluns, 23 de novembre de 2020, fins al diumenge, 29 de novembre de 2020: Setmana de la Pedra Seca, commemoració declaració UNESCO.
  • Dijous, 26 de novembre de 2020: ponència—col·loqui "La Pedra Seca testimoni de la història rural del Penedès Històric".
  • Dissabte, 28 de novembre de 2020: seminari sobre les "Casetes de vinya", a càrrec d'Abraham Guillén Villar, a continuació col·loqui virtual.
  • Dissabte, 5 de decembre de 2020: projecció documental "Construccions de pedra seca: com protegir-les", a continuació col·loqui virtual sobre el documental.
  • Dissabte, 12 de dembre de 2020: presentació investigació antropològica «L'ofici de margener i la tècnica de la pedra seca al Penedès», a càrrec d'Abraham Guillén Villar.  Centre Cívic de la Societat. C. Muralla, 38 — Bonastre. (Si no es pot fer presencial es farà virtual) 
  • Dissabte, 12 de dembre de 2020: Construcció d'un marge al voltant de l'arbre seleccionat per l'Ajuntament de Bonastre.
  • Filmació de la presentació de la investigació i filmació de la construcció del marge.
  • Dissabte, 19 de dembre de 2020, i diumenge, 20 de decembre de 2020: Fira Bonastre (Productors del municipi).
  • Diumenge, 20 de decembre de 2020: Cloenda XVIII Jornades d'Estudis Penedesencs.

Teniu tota la informació sobre les activitats al web de l'IEP.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.