Les VI Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc

Les VI Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc 06/11/2020

Enguany les VI Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc "Patrimoni oblidat, memòria viva. Paisatges, personatges i oficis que recuperats de la literatura i la paraula" es faran en streaming del 9 al 14 de novembre de 2020.

Com a novetat, les Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc es podran seguir en directe a través de la pàgina web de la biblioteca i a les seves xarxes socials (facebook, twitter i youtube), amb l'objectiu d'arribar a tots els públics i trencar amb les barreres físiques, adaptant-se a la situació actual provocada per la pandèmia. 

Amb aquesta nova edició es vol posar l'èmfasi en alguns aspectes del nostre patrimoni que ja no existeixen i que la literatura, la música o el cinema ens permeten reviure d'una manera molt directa. Aquest any, es farà un recorregut per paisatges de la nostra terra que han sigut despoblats, masos i pobles abandonats que la literatura ens documenta i recrea. 

Coneixerem personatges del nostre territori, els límits dels quals es desdibuixen entre la realitat i la ficció. I finalment, coneixerem de primera mà un ofici com la transhumància a través del documental El somni, a través del qual resseguirem les petjades d'en Joan "Pipa", un dels darrers representants d'aquesta tradició mil·lenària i a continuació, veurem quines petjades ha deixat al nostre paisatge.

Un any més les jornades estan impulsades per la biblioteca de Tortosa Marcel·lí Domingo amb l'objectiu principal de projectar-les de forma internacional i global. Ja en les darreres edicions s'ha pogut veure el suport a la sostenibilitat, les noves tecnologies i els nous formats d'exhibició. 

La presentació de les jornades es portarà a terme el dilluns 9 de novembre a càrrec de la Il·lma. Sra. Montserrat Roigé, alcaldessa de Tortosa, i amb la participació de la Sra. Montserrat Perelló, directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre, i del Sr. Ferran Bladé, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre. A més, també es comptarà amb les presentacins del Sr. Màrius Torres, escriptor, i del Sr. Josep Santesmases, comissari de l'exposició "Patrimoni oblidat, memòria literària" produïda per l'Institut Ramon Muntaner i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana.

En aquest context, M. Carme Jiménez, directora de l'Institut Ramon Muntaner, va fer la presentació sobre "Pobles abandonats. Una herència universal per al coneixement i desenvolupament del territori" el passat dimarts 10 de novembre. Podeu recuperar la seva presentació, així com la resta de presentacions del segon dia de les jornades al següent enllaç:  https://youtu.be/NEzUrijiWvU 

L'aposta de la biblioteca és trobar nous escenaris del món de la #CulturaSegura.

Adjunt a la notícia podeu veure el programa complet de les jornades. 
Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.