Ja està disponible el programa definitiu del Recercat 2020

Ja està disponible el programa definitiu del Recercat 2020 09/10/2020

El Vendrell, Capital de la Cultura Catalana 2020, serà l'escenari de la setzena edició del Recercat. Jornades de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana, organitzada per l'Institut Ramon Muntaner, què, per primera vegada, es portarà a terme en una edició híbrida, digital-presencial, entre els dies 29, 30 i 31 d'octubre

Enguany transformem la tradicional carpa en una carpa digital que es podrà visualitzar en el tercer número de l'APP que va posar en marxa l'Institut Ramon Muntaner amb motiu de Sant Jordi. El darrer número de l'aplicació inclourà les novetats editorials dels centres d'estudis d'entre abril i setembre de 2020; les presentacions dels pòsters de projectes dels centres d'estudis i d'ateneus; i visites virtuals a les exposicions que s'havien programat per a aquesta edició. També es facilitarà l'enllaç a aquells audiovisuals que estaven programats i que estan disponibles a la xarxa.

Pel que fa a les publicacions es presentarà una mostra de les publicacions editades des dels centres d'estudis entre els mesos d'abril i setembre de 2020. 

En l'apartat de les exposicions es podran visualitzar les següents cinc exposicions:

  • 20 anys de l'Associació d'Història Rural
  • Patrimoni contra les cordes
  • La vida i l'obra del músic vendrellenc Benvingut Socias Mercadé (1877-1952)
  • Industrialització contemporània al Segrià Nord

Per aquest edició, pel que respecta als pòsters, s'han presentat 34 projectes en format pòster proposats per centres d'estudis i ateneus. Com cada any, els pòsters s'editaran i seran enviats als centres perquè els serveixin com a eina de difusió.

Per altra banda, presentem cinc audiovisuals que recullen treballs elaborats des de diverses entitats i institucions i ofereix una radiografia de les múltiples recerques i accions de reivindicació d'aquest patrimoni que s'està realitzant al voltant de l'art de la pedra seca.

Finalment, en l'apartat d'activitats, es portaran a terme a través de l'aplicació Zoom i es començarà amb a presentació: "Protocol de suport als arxius d'entitats i associacions culturals". No faltarà la tradicional taula "Patrimoni a debat: reflexions des de la societat civil", espai conduït per les Comissions Cíviques del Patrimoni del
Baix Llobregat i les Terres de l'Ebre, amb el títol: " Memòria de l'abandonament. Com el patrimoni abandonat ens ajuda a entendre el passat i a projectar-nos cap al futur. Pot el patrimoni ser un element de desenvolupament sostenible per revertir el despoblament?". I també tindrà el seu espai les taules de presentacions: "Mosaic Recercat: presentació de projectes".

Per poder participar a les activitats a Zoom caldrà omplir el formulari i enviar-lo a: merce@irmu.org 

L'únic acte que es manté presencial serà el lliurament dels Premis Recercat 2020, el qual tindrà un aforament limitat i, per tant caldrà, fer la inscripció prèvia amb el formulari i enviar-lo a: merce@irmu.org  

Enguany, tant les activitats a Zoom com l'acte de lliurament dels Premis Recercat 2020 es podran seguir a través de les diferents xarxes de l'IRMU.

Trobareu el programa definitiu al document adjunt a aquesta notícia.

Per a més informació: https://www.irmu.org/projects/recercat

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.