XVI edició del Recercat al Vendrell, capital de la Cultura Catalana 2020

XVI edició del Recercat al Vendrell, capital de la Cultura Catalana 2020 07/10/2020

Del 29 al 31 d'octubre tindrà lloc una versió híbrida digital-presencial del Recercat. Jornada de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana.

La carpa i els diferents espais que acullen la mostra de llibres, les exposicions, els pòsters de projectes dels centres d'estudis i la mostra d'audiovisuals es transformen en un nou número de l'APP "Les publicacions dels centres d'estudis". Els diferents projectes que s'hi inclouran estaran explicats pels seus responsables de manera que es podrà consultar el material editat o produït però també es comptarà amb un plus d'informació de la mà dels seus responsables. La transformació de la carpa en APP permetrà donar major visibilitat a gairebé un centenar d'iniciatives dels centres d'estudis del conjunt dels territoris de parla catalana. Enguany, a més a més, comptarem amb 5 projectes procedents i vinculats a ateneus a través de la participació de la Federació d'Ateneus de Catalunya.

L'APP serà presentada el divendres 30 a les 13 hores en directe a través de les xarxes socials de l’Institut Ramon Muntaner.

Les presentacions i taules rodones tindran enguany format digital i caldrà fer la inscripció per poder participar. Es manté el programa inicial: "Protocol de suport als arxius d’entitats i associacions culturals" que tindrà lloc el dia 29 a les 17.30 hores; la taula rodona "Memòria de l'abandonament. Com el patrimoni abandonat ens ajuda a entendre el passat i a projectar-nos cap al futur. Pot el patrimoni ser un element de desenvolupament sostenible per revertir el despoblament?" que tindrà lloc el dissabte 31 a les 10.30 hores; i, finalment, el "Mosaic Recercat" amb la presentació de diferents projectes de centres d'estudis, que tindrà lloc el dissabte 31 a partir de les 12.30 hores.

Finalment, el lliurament dels premis Recercat se celebrarà el divendres 30 d'octubre a les 18.30 hores a l'Espai Tívoli del Vendrell. Caldrà inscripció prèvia per poder assistir. L'acte serà presidit per l'Honorable Sra. Àngels Ponsa, Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L'acompanyaran la  Sra. Sílvia Vaquero, regidora d'educació i Cultura de l'Ajuntament del Vendrell i presidenta del jurat dels premis i el Sr. Josep Santesmases, president de la CCEPC i vicepresident segon de l’IRMU.

L'acte dels premis es clourà amb l'espectacle "Palmira Jaquetti. Un cant a la vida".

L'acte serà retransmès en directe a la pàgina web de l'Institut Ramon Muntaner.

Properament es farà arribar el material de difusió i la informació per formalitzar les inscripcions a les diferents activitats.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.