La proposta de treball "L’arribada del ferrocarril a les Terres de l’Ebre: un patrimoni industrial passat, present i futur" guanya l’ajut de recerca Francesc Salvà i Campillo 2020

La proposta de treball "L’arribada del ferrocarril a les Terres de l’Ebre: un patrimoni industrial passat, present i futur" guanya l’ajut de recerca Francesc Salvà i Campillo 2020 07/10/2020

La segona edició de l'ajut a la recerca Francesc Salvà i Campillo, convocat pel Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i l'Institut Ramon Muntaner, s'ha atorgat a la proposta de treball L'arribada del ferrocarril a les Terres de l’Ebre: un patrimoni industrial passat, present i futur, de Ferran Modinos i Cèlia Mallafré.

Dotada amb 4.000 euros, es tracta d'una beca que s'atorga a una recerca històrica i/o patrimonial sobre els diferents àmbits que configuren el patrimoni, la història i la cultura industrial, científica i tècnica de Catalunya (patrimoni moble, immoble i/o immaterial). L'ajut està destinat a donar suport d'una manera prioritària a investigadors/es joves, en període de formació o en les primeres etapes d'activitat investigadora.

Valoració del Jurat

El Jurat de l'ajut ha destacat l'interès del treball per abordar el passat, el present i el futur del ferrocarril a les Terres de l’Ebre, així com les línies d'aplicabilitat que proposa en relació al patrimoni vinculat. Considera que el treball aportarà dades que seran d'utilitat en els nous models de mobilitat i que el seu resultat final pot tenir incidència en les futures propostes de mobilitat en el territori i en els usos per al seu ric patrimoni ferroviari.

Els membres del Jurat també han destacat l'alt nivell de les propostes presentades i han instat els estudiosos i investigadors a continuar treballant en aquesta línia.

El mNACTEC

El mNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l'evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.

La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l'arquitecte Lluís Muncunill, construït entre 1907 i 1908 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 2019.

Més informació

https://mnactec.cat/ca/recerca/ajut-de-recerca-francesc-salva-i-campillo


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.