10es Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat “El patrimoni, allà on el passat i el futur es troben”

10es Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat “El patrimoni, allà on el passat i el futur es troben” 07/10/2020

Enguany les 10es Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat "El patrimoni, allà on el passat i el futur es troben" es portaran a terme el dimecres 21 d'octubre de 2020 mitjançant la plataforma virtual Zoom.

Amb el títol, "El patrimoni, allà on el passat i el futur es troben", les 10es Jornades del Patrimoni volen reflexionar i donar a conèixer les eines de planificació territorial i de gestió que permeten fer viable el patrimoni com a element definidor de l'urbanisme i com a punt connexió entre el passat i el futur de les ciutats.

PROGRAMA

En aquesta edició, l'acte estarà conduït per l'Ana López, periodista, de l'Ajuntament de Castelldefels. 

Participen en la benvinguda institucional: Maria Miranda, alcaldessa de Castelldefels; Genoveva Català, presidenta del Centre d'Estudis Comarcal Baix Llobregat; Elsa Ibar, directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya i representant de Cultura de la Diputació de Barcelona; i Eva Martínez, presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Posteriorment, hi haurà la conferència: "Patrimoni, memòria i història", a càrrec de Joaquim Nadal i Farreras, director de l'Institut Català de Recerques en Patrimoni Cultural.

A continuació, es portarà a terme la taula rodona: "El patrimoni, allà on el passat i el futur es troben", moderada per Javier Clemente, membre del Grup de Recerques Històriques de Castelldefels i participen: Gràcia Dorel-Ferré, consultant per la UNESCO en patrimoni industrial; Josep M. Carreras Quilis, director de l'Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques. AMB; i Montserrat Hosta i Privat, arquitecta-urbanista, assessora de l'Ajuntament de Barcelona.

També hi haurà una taula d'experiències on participaran: Gerard Bidegain amb el tema del patrimoni urbà d'Abrera, tècnic de Patrimoni cultural i Memòria històrica de l'Ajuntament d'Abrera; Jordi Amigó amb les rutes singulars de Sant Just Desvern, historiador i arxiver municipal de l’Ajuntament de Sant Just Desvern; i Jordi Maresma amb l'Eix Històric de Castelldefels, 1er Tinent d'Alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Castelldefels.

Finalment, la cloenda estarà a càrrec de Jordi Maresma, 1er Tinent d'Alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Castelldefels i Jordi Carbonell, conseller de Mediambient, Cultura i Memorial Democràtic del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

I per tancar l'acte hi haurà una visita virtual a l'Eix històric de Castelldefels, a càrrec de l'Ajuntament de Castelldefels.

Per poder veure i participar a les jornades cal inscripció prèvia omplint el formulari següent: Formulari d'inscripció

Teniu el programa complet adjunt a aquesta notícia. 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.