L’Institut Ramon Muntaner se suma a les mostres de condol per la mort del Pare Hilari Raguer i Suñer

L’Institut Ramon Muntaner se suma a les mostres de condol per la mort del Pare Hilari Raguer i Suñer 02/10/2020

El passat dijous, 1 d'octubre, l'Abadia de Montserrat ha informat sobre el traspàs del Pare Hilari Raguer i Suñer, amb 92 anys, monjo de l'Abadia de Montserrat, el qual va ingressar al monestir de Montserrat l'any 1954 i des de llavors fou membre de la comunitat benedictina durant 65 anys i sacerdot durant els darrers 60 anys. 

Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona el 1950, doctor en dret i en teologia, i diplomat en psicologia social i en ciències polítiques.

Raguer i Suñer va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 2014 i dos anys més tard va ser guardonat amb la Medalla d'Or de la Universitat de Barcelona.

Quan la universitat li va lliurar la medalla, l'historiador Josep Villarroya va recordar que l'informe de la policia del 1951 descrivia Hilari Raguer com "un element subversiu altament perillós" i que, en canvi, el comandant del castell va veure un jove esporuguit amb aire d'infeliç: "Els que el coneixem personalment i hem seguit la seva trajectòria intel·lectual, repeteixo, pensem que la policia no anava gens errada. Ha lluitat sempre com a persona i com a historiador contra la dictadura franquista i el seu llegat", va dir Villarroya.

Com a historiador, Raguer publicà prop d'una quinzena de llibres teològics, històrics i polítics, dels quals destaquen els seus treballs sobre Unió Democràtica als anys 30 i sobre el paper de l'Església durant la guerra civil. En aquest sentint, publicà nombrosos llibres sobre història politicoreligiosa catalana i espanyola del segle XX, de l'època de la Segona República i sobretot de la guerra civil; també publicà les biografies de Carrasco i Formiguera i del general Batet; i també fou autor d'obres sobre la història vaticana i sobre espiritualitat religiosa.

Des de l'Institut Ramon Muntaner volem donar el nostre sentit condol pel traspàs del Pare Hilari Raguer i Suñer.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.