L'Institut Ramon Muntaner se suma a les mostres de condol per la mort del Dr. Antoni Moliner

L'Institut Ramon Muntaner se suma a les mostres de condol per la mort del Dr. Antoni Moliner 23/09/2020

El passat dilluns 21 de setembre de 2020 va traspassar a l'edat de 72 anys el Dr. Antoni Moliner Prada, catedràtic emèrit del departament d'Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona i fou membre (entre d'altres institucions) de la Fundació Bosch i Cardellach des del 2008.

Es va especialitzar en els estudis del segle XIX, la crisi de l'antic règim i la revolució liberal, sobre els quals va publicar obres de referència com la Revolución liberal y movimiento juntero 1808-1868 (1989) i La Catalunya resistent a la dominació francesa, premi Xarxa (1989). Es va convertir en el principal especialista de la Guerra del francès (l'ocupació napoleònica) al Principat de Catalunya i com a investigador també va centrar el seu interès en la revolució francesa i la història de l'església del segle XIX. Precisament, una de les seves darreres publicacions va ser Episcopado y secularización en la España del siglo XIX (Bellaterra 2016).

En el context de l'IRMU, Antoni Moliner va participar en diferents activitats al llarg del temps, tals com els actes organitzats amb motiu de la commemoració del bicentenari de la Guerra del Francès a diferents indrets catalans, així com també va participar al Congrés "Ocupació i resistència a la Guerra del Francès. 1808-1814", del qual es van publicar les actes pertinents, i, a més a més, va participar en alguns itineraris de la Guerra del Francès. 

Des de l'Institut Ramon Muntaner volem donar el nostre sentit condol pel traspàs del Dr. Antoni Moliner, qui ha deixat un important llegat amb els seus estudis històrics. 

 

Imatge: Antoni Moliner. Font: Traspàs del professor Antoni Moliner [en línia]. Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres https://www.uab.cat/web/detall-de-noticia/traspas-del-professor-antoni-moliner-1345697212743.html?noticiaid=1345824987545  


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.