El Festival “Errant” apropa l'art transgressor i el pensament contemporani a l'Alta Ribagorça

El Festival “Errant” apropa l'art transgressor i el pensament contemporani a l'Alta Ribagorça 16/09/2020

L'Institut d'Estudis Ilerdencs impulsa el festival Errant: Itineraris d'Art i Pensament, un nou projecte cultural que, de manera itinerant, vol escampar la cultura per les comarques de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Arran  posant el focus en el diàleg entre el pensament, la creació artística contemporània i el ric patrimoni paisatgístic, històric, industrial i cultural del territori. El festival pretén esdevenir un espai de referència i un punt de confluència entorn de l'art més transgressor, experimental i avançat i el pensament contemporani a les comarques de Lleida. Amb l'objectiu d'apropar la cultura a tothom, tots els actes seran gratuïts.

En aquesta primera edició, comissariada per Jesús Vilamajó (Culturacció), el festival es farà a la comarca de l'Alta Ribagorça entre el 18 i el 27 de setembre i hi participaran una vintena d'artistes.

El festival oferirà una àmplia programació artística al Pont de Suert, Vilaller i la Vall de Boí. Vilaller inaugurarà el festival i acollirà una de les exposicions d'art en la qual les dones artistes reflexionaran a través de videocreacions, instal·lacions, dibuixos i pintures sobre el rol de la cultura eminentment capitalista i patriarcal.

El Pont de Suert serà l'espai del pensament, on experts en cinema, art, literatura i comunicació presentaran propostes creatives i de reflexió per a tots els públics. Per la seva banda, a la Vall de Boí, s'oferiran itineraris creatius que hibridaran les esglésies romàniques de la vall, reconegudes per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat, amb l'art, la música i la natura.

D'entre la vintena d'artistes que participaran en el primer Errant, hi ha la poeta i artista Juana Dolores Romero Casanova, el músic Toti Soler, la comissària i crítica d'art Alexandra Laudo (que, juntament amb Marcel Rubio Juliana, realitzarà una intervenció al carrer, fusionant art i pensament), l'artista Marta Bisbal (que idearà un mapa d'autor sobre el territori) i l'activista i ambientòloga Mireia Boya.

Aquest primer Errant és el punt de partida d'una proposta que s'estendrà al llarg dels pròxims anys per tot el territori, i amb la qual l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida vol promoure l'exercici de la cultura crítica com un bé comú entre tota la ciutadania. Tots els actes seran gratuïts i inclouran els protocols de seguretat respecte del Covid.

Teniu el programa complet del festival adjunt a aquesta notícia. 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.