La Fundació Arnau Mir de Tost porta a terme el simposi: "Present i futur de la Col·legiata de Sant Pere als 10 anys de la restauració"

La Fundació Arnau Mir de Tost porta a terme el simposi: "Present i futur de la Col·legiata de Sant Pere als 10 anys de la restauració" 16/09/2020

La Fundació Arnau Mir de Tost porta a terme el simposi: "Present i futur de la Col·legiata de Sant Pere als 10 anys de la restauració", en el marc del programa de la celebració del 10è aniversari de la restauració de la Col·legiata de Sant Pere d'Àger, que tindrà lloc el proper dissabte 19 de setembre a l'església de Sant Pere d'Àger (C. Sant Pere, 10). 

Aquest any 2020 fa deu anys que finalitzaren les obres de restauració de la Col·legiata de Sant Pere d'Àger més importants que ha rebut el monument des del seu abandonament definitiu a finals del segle XIX. Aquestes obres de gran envergadura, permeteren la reconstrucció de part de l'església canonical i el seu cobriment amb un teulat, així com l'adequació de l'accés a l'edifici i a l'exterior d'aquest mitjançant la instal·lació d'unes rampes i passarel·les de fusta.

Aquestes primerenques obres van donar l'oportunitat de realitzar activitats al monument amb l'objectiu de difondre la seva gran vàlua històrica i arquitectònica, especialment a través de visites guiades, les quals s'han pogut mantenir fins a l'actualitat. 

Des del 2010, han continuat les obres que s'han centrat sobretot en mantenir el monument en un bon estat de conservació. Tanmateix, per tal d'arribar a la restauració i conservació consolidada del monument en la seva totalitat cal comprometre les administracions, entitats i ciutadania en general per a treballar de manera consensuada i ordenada. 

En aquest context, la Fundació Privada Arnau Mir de Tost porta a terme una trobada, en forma de Simposi, que aplega especialistes de tots els camps implicats en la restauració, conservació i posta en valor d'aquest monument, amb l'objectiu de consensuar un full de ruta per tal d'aconseguir un pla director de la Col·legiata de Sant Pere d'Àger per als propers 20 anys. 

Teniu adjunt a la notícia el programa complet del simposi. 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.