L'activista Ernesto Sarabia Alfaro guanya el Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal 2020

L'activista Ernesto Sarabia Alfaro guanya el Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal 2020 16/09/2020

L'activista Ernesto Sarabia Alfaro, de llarga trajectòria en els moviments relacionats amb l'autodeterminació dels pobles, la llibertat dels presos polítics, la convivència i la pau, ha guanyat el Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal 2020, convocat per l'Associació Josep Vidal i Llecha i el Centre de Lectura de Reus, en la seva 36a convocatòria.

El Memorial, dotat de 8.000 euros, es lliurarà el pròxim 2 d'octubre a la seu del Centre de Lectura de Reus (Carrer Major, 15). 

Sarabia, nascut a Logronyo l'any 1951, entre moltes altres iniciatives, Sarabia ha participat en diverses lluites socials i de reivindicació de l'habitatge, així com en campanyes contra el militarisme i l'OTAN, la guerra d'Iraq, etc. El 2013 va tenir un important paper en la direcció i organització de les anomenades Marxes per la Dignitat, que, en plena crisi econòmica, el 2014 van mobilitzar milers de persones en diverses ciutats de l'Estat espanyol en protesta contra les retallades de drets socials bàsics. D'altra banda, sempre ha estat compromès amb els moviments relacionats amb l'autodeterminació del País Basc, Galícia i Catalunya. De la relació amb el País Basc destaca la seva col·laboració amb Acercar-Convivir, col·lectiu que promou l'apropament dels presos, els seus drets humans i la convivència com a camí de resolució del conflicte patit pel poble basc. I de la relació amb Catalunya és important la seva tasca a Madrileños por el derecho a decidir, plataforma de suport a l'autodeterminació de Catalunya, i pel suport logístic que va brindar als membres del col·lectiu Silenci Tarragona, que es van concentrar davant el Tribunal Suprem durant els sis mesos que va durar el judici als presos polítics. A més, Ernesto Sarabia és  membre de l'equip de redacció de la web Loquesomos.org, partidaris de la llibertat de comunicació. 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.