10a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2020 a Gràcia

10a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2020 a Gràcia 07/09/2020

El Taller d'Història de Gràcia Centre d'Estudis i el Centre de Cultura Popular La Violeta han organitzat, en col·laboració amb l'Institut Ramon Muntaner, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i diferents entitats de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, la 10a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2020 a Gràcia. 

Aquestes activitats es portaran a terme a la Violeta de Gràcia (Maspons, 6) a Barcelona. 

Programació de la mostra:  

Dimarts 8 de setembre a les 19.30 h.

"El foc inoblidable" el documental de la Patum de Carles Seuba (2006). Una aproximació a la festa de la Patum que des del segle XIV se celebra a Berga cada any durant el Corpus, a través dels seus protagonistes.

 

Dimarts 15 de setembre a les 19.30 h.

Sitges – sentiments de festa" 36 hores de gralles, trons i picarols de Black Milk Studio (2014). Una aproximació a l'ànima i l'esperit de la Festa Major de Sitges, que celebren cada any en honor a Sant Bartomeu (Patró de la Vila) els dies 23 i 24 d'agost i conegudes popularment com les 36 hores.

 

Dimarts 22 de setembre a les 19.30 h.

“Sota els ulls del campanar: La Revolta de les Quintes" de Chiara Palladino i Teodoro J. Cesar (2015). Una aproximació als fets de la Revolta de les Quintes de 1870 i de la recreació històrica que cada any se celebra a la plaça de la Vila de Gràcia amb motiu del seu aniversari.

 

Exposició: "Espai i festa" - Inauguració Dimarts 8 de setembre a les 19.30 h.

La transformació festiva de l'espai urbà a les viles i als barris de Barcelona, organitzada per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner i els Grups de recerca local de Barcelona.

Aquesta exposició estarà exopsada a La Violeta de Gràcia del 2 al 29 de setembre


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.