El Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles es muda a la Llotja del Tint

El Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles es muda a la Llotja del Tint 31/08/2020

El Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles es mudarà a la Llotja del Tint (Carrer Sant Pere, 8, Banyoles) tan bon punt s'acabin les obres de condicionament de l'edifici, encarregades per l'Ajuntament. Serà una mudança molt significativa atès que el CECB ha tingut sempre la seu a la Pia Almoina i, sobretot, perquè va ser el creador del MACB.

El Centre d'Estudis farà servir la Llotja del Tint en règim de cessió i farà servir de seu la planta superior, mentre que a la planta baixa hi haurà un espai polivalent.

Des de la dècada del 1920 els primers integrants de l'entitat van fer ús de l'espai del MACB i guardaren les peces que bastirien les primeres col·leccions del museu, consistents sobretot en materials de les excavacions a les coves de Serinyà i donacions de particulars.

Pel que fa a la Llotja del Tint, a partir de l'any 1971 l'Ajuntament va adquirir l'edifici i el va destinar com a sala d'exposicions municipal. Posteriorment, el Tint va fer-se un nom en el camp de l'art contemporani degut a què aplegà exposicions d'avantguarda de la demarcació. 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.