10a. Mostra Internacional de cinema etnogràfic 2020

10a. Mostra Internacional de cinema etnogràfic 2020 29/07/2020

L'Institut Ramon Muntaner, juntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i altres entitats de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, organitzen la 10a. Mostra Internacional de cinema etnogràfic 2020, que es durà a terme durant el segon semestre del 2020.

Les activitats de la mostra en què hi col·labora l'Institut Ramon Muntaner són les següents:

 

  • 11ª Jornada Cultural Coneix la Terreta.  Areny de Noguera (la Ribagorça), el divendres 31 de juliol i el dissabte 1 d'agost. Organitzada per l'Associació Cultural la Terreta i el Centre d'Estudis Ribagorçans. S'hi projectaran els següents documentals:

Divendres 31 d'agost a les deu de la nit: "La Terreta Decideix (2010-2020)" i "Aralar, la tierra donde el mundo tiene lugar". Documental dirigit per Garazi Auzmendi, Iban Toledo, Aloña Jauregi y Ion Fontenla i produït per On Produkzioak i Landarlan Ingurumen Elkartea (2018, 80 min).

Dissabte 1 d'agost es a les deu de la nit: "La Terreta Decideix (2010-2020)". I  Mostremp Sobre Rodes, amb la projecció dels curts: "Asfalt, carn  i sang", d'Irene Obiols; "Au revoir, mon amour", de Mik J. López; "Tengo una cosa", de  Pepe Luna; i "No tan lluny", de Laira Ubach.

A més, en el marc de la Commemoració del 125è aniversari del naixement de Palmira Jaquetti es recitarà el poema "Palmira", d'Assumpció Perna i hi haurà l'espectacle teatral-musical "PALMIRA", un projecte de Jordi Lara, amb la cantatriu Elisenda Rué i el guitarrista Izan Rubio.

 

  • 10a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2020 es celebrarà un any més a La Violeta de Gràcia, orgaitzada pel Taller d'Història de Gràcia. Centre d'Estudis:

Dimarts 8 de setembre a les 19.30h: "El foc inoblidable", el documental de la Patum de Carles Seuba (2006).

Dimarts 15 de setembre a les 19.30h: "Sitges – sentiments de festa", 36 hores de gralles, trons i picarols de Black Milk Studio (2014).

Dimarts 22 de setembre a les 19.30h: "Sota els ulls del campanar: La Revolta de les Quintes", de Chiara Palladino i Teodoro J. Cesar (2015).

Com a activitat complemetària es podrà veure durant tot el mes l'exposició: "Espai i festa", la transformació festiva de l'espai urbà a les viles i als barris de Barcelona, organitzada per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner i els Grups de recerca local de Barcelona.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.