11a Jornada Cultural Coneix La Terreta

11a Jornada Cultural Coneix La Terreta 28/07/2020

L'Associació Cultural la Terreta i el Centre d'Estudis Ribagorçans organitzen la 11a Jornada Cultural Coneix la Terreta, la qual es portarà a terme el proper dissabte 1 d'agost, a les Escoles (Areny de Noguera).

Aquesta jornada cultural compta amb el suport de: l'Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, l'Institut Ramon Muntaner i Mostremp Associació d'amics del cinema de Tremp

El divendres 31 de juliol es duran a terme els preactes de la jornada on Joan Obiols, Mario Montanuy i Carles Barrull presentaran el llibre "Viatge Universal pel Pirineu. Si la muntanya fos el món. Per terres de... La Ribagorza/La Ribagorsa/La Ribagorça Aragonesa".

La inauguració de la jornada es portarà a terme l'1 d'agost a les Escoles d'Areny de Noguera i estarà a càrrec de M. Pilar Cases Lopetegui, alcaldessa de Tremp; Antoni Flores Ardiaca, vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà; Josep Santesmases i Ollé, president de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i vicepresident segon de l'Institut Ramon Muntaner; i Carles Barrull, coordinador de la jornada. 

Posteriorment es faràn les presentacions dels llibres i projectes sobre diferents temàtiques que abasteixen les zones de RibagorçaEls Pallars, la Franja o els Pirineus. A més es presentarà el segon número de la revista "Ripacurtia", a càrrec de Jordi Suïls. I, es comptarà amb un recital de poesia ribagorçana a càrrec de la poetessa de Vilaller, Assumpció Perna

Aquesta edició de la jornada s'emmarca en la 10a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfica de Catalunya i en la Commemoració del 125è aniversari del naixement de Palmira Jaquetti.

En el marc de la 10a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfica de Catalunya, el dia 31 de juliol, en els preactes de la jornada, Xabier Kerexeta Erro farà l'acte de presentació i a continuació es projectaran els documentals "La Terreta Decideix (2010-2020)" i "Aralar, la tierra donde el mundo tiene lugar". A més, el dissabte 1 d'agost es projectaran les següents filmacions: "La Terreta Decideix (2010-2020)", "Asfalt, carn i sang", "Au revoir, mon amour", "Tengo una cosa" i "No tan lluny". 

A més a més, en el marc de la Commemoració del 125è aniversari del naixement de Palmira Jaquetti es recitarà el poema "Palmira" d'Assumpció Perna i hi haurà l'espectacle teatral-musical "PALMIRA", amb la cantatriu Elisenda Rué i el guitarrista Izan Rubio. L'acte comptarà amb un primer parlament de Miquel Àngel Cullerés, director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida, i de Josep Maria Mullol, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, i la presentació anirà a càrrec de Josefina Roma, membre de la Comissió Científica de l'Any Palmira Jaquetti. 

Podeu trobar el programa complet adjunt a aquesta notícia. 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.