Convocatòria de reconeixement a les persones represaliades pel tardofranquisme

Convocatòria de reconeixement a les persones represaliades pel tardofranquisme 17/07/2020

L'Ajuntament de Barcelona obre la porta a poder sol·licitar el reconeixement com a persona represaliada pel tardofranquisme a tots aquells veïns i veïnes de la ciutat de Barcelona que en el període comprès entre els anys 1960 i 1978 van patir violacions dels seus drets en la seva lluita per la defensa i la recuperació de les llibertats democràtiques, sindicals o dels drets nacionals o de l'autogovern de Catalunya, així com per la igualtat entre homes i dones.

Aquest projecte està impulsat conjuntament des de la Regidoria de Drets de Ciutadania i la Regidoria de Memòria Democràtica, i té per finalitat poder reconèixer i retre homenatge a les persones que van patir directament les conseqüències més greus de la repressió en els darrers anys de la dictadura franquista.

Es tracta d'un projecte sorgit a les acaballes del darrer mandat municipal, amb l'aprovació d'un Reglament que establia la creació d'una Junta de Valoració per a la declaració de persona represaliada pel tardofranquisme, així com la regulació dels requisits i el procediment perquè aquesta declaració pugui ser atorgada.

Ara, un cop aprovades les bases de la convocatòria, s'obre el termini per a la presentació de sol·licituds, que romandrà obert per un període de sis mesos i finalitzarà el 18 de gener de 2021.

Les sol·licituds es poden presentar de manera telemàtica a través del següent enllaç. De moment, degut a l'actual situació excepcional derivada de la pandèmia sanitària i les mesures de prevenció establertes, no és possible realitzar el tràmit presencialment a través de les Oficines d'Atenció Ciutadana, tanmateix, aquesta possibilitat està prevista i s'implementarà un cop ho permeti la situació.

Podeu trobar tota la informació sobre aquesta convocatòria en el document adjunt a la notícia i en els següents enllaços d'interès: 

Notícia de l'Ajuntament de Barcelona

- Reglament de reconeixement a les persones represaliades pel tardofranquisme i de creació de la Junta de Valoració

Bases de la convocatòria

Tràmit de la sol·licitud

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.