Nou número dels Plecs d'història local, dedicat a la repressió franquista

Nou número dels Plecs d'història local, dedicat a la repressió franquista 07/07/2020

Es presenta el número 178 dels Plecs d’història local, suplement d'història local de la revista L'Avenç editat per l'IRMU i la CCEPC, amb el dossier "La repressió franquista, tornem-hi", coordinat en aquesta ocasió per Carles Santacana (Universitat de Barcelona i Centre d'Estudis de l'Hospitalet).

El primer article porta com a títol "Un balanç dels estudis locals de la repressió franquista (2009-2019)" i el seu autor és l'Oriol Dueñas Iturbe (Universitat de Barcelona). El segon article titulat "Dona i repressió franquista a Catalunya. La gran majoria d'estudis: els locals" té com a autora a Queralt Solé (Universitat de Barcelona). L'autor del tercer article és el Joan Montblanc Lasaga (historiador i arxiver) i el títol de l'article és "L'empresonament franquista al Baix Llobregat. Mètode i resultats. L'estudi local de la repressió franquista". L'últim article porta com a títol "Els camps de concentració a Mallorca (1936-1942)" i està escrit per l'autora Maria Eugènia Jaume Esteva (Universitat de les Illes Balears). 

Per complementar el dossier, l'apartat de Patrimoni està dedicat a la memòria i patrimoni: els espais de la resistència armada antifranquista, a càrrec de Raül González Devís (IES Sos Baynat). Per últim, les seccions de les ressenyes i de tria de novetats donen un ampli panorama de les publicacions d'història local més recents. 

Aquest número dels Plecs d'història local suplementa el número 470 de la revista L'Avenç.

Trobareu el text complet dels Plecs d'història local 178 adjunt a aquesta notícia.

Recordeu que tots els números anteriors es poden visualitzar a text complet a la pàgina web de l'IRMU: http://www.irmu.org/projects/plecs i també a la web de RACO: https://www.raco.cat/index.php/Plecs.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.