Com es mouen la llengua i la cultura a Lleida durant el confinament?

Com es mouen la llengua i la cultura a Lleida durant el confinament? 03/07/2020

Des dels Serveis Territorials de Cultura de Lleida, organitzen, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística, dues vesprades en línia per abordar "Com es mouen la llengua i la cultura a Lleida durant el confinament?".

Les vesprades es portaran a terme el dimarts 7 i el dimecres 8 de juliol a partir de les 17.30h. Per poder-hi assistir, cal inscriure's emplenant aquest formulari.

Retransmès a través de la plataforma Zoom, una quinzena de personalitats convidades de les comarques de Lleida tractaran els reptes que s'han afrontat en l'àmbit de la llengua i la cultura pel que fa a projectes, creació i art durant la quarantena. En forma de píndoles breus, una sèrie de conferències i activitats portaran la cultura i la llengua a casa, on s'abordarà el confinament d'una manera amena, a través de disciplines diverses i de personalitats que explicaran què es fa a Lleida des de i per al territori. Així doncs, el confinament serà el pretext per parlar de projectes que s'han mogut i es mouen pel territori de Lleida.

L'acte serà moderat per Mariona Miret, tècnica de Política Lingüística dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida.

Es comptarà amb la presència de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, que explicaran quins reptes els han dut a reinventar-se durant el confinament; el testimoni del comissari de l'Any Badia i Margarit, Carles Duarte, i de la lingüista Gemma Rigau, per parlar de l'home darrere el lingüista: Joan Solà i Antoni M. Badia i Margarit. També es comptarà amb els cantautors en llengua occitana Alidé Sans i Rodín Kauffman des de les seves realitats personals. L'art és experimentació i fusió, per això també hi actuarà la ballarina Íria Llena, que teixirà els seus moviments entre els tapissos de l'artista Palmira Rius. Per acabar, Àngels Marzo Xavier Macià recitaran poemes de Joan Barceló, Palmira Jaquetti i Josep Carner.

A més, hi haurà un espai per a projectes del territori per expressar-se: des d'un estudi que aprofundeix en la vinculació emocional dels parlants del català nord-occidental amb la seva llengua, d'Annabel Gràcia; passant per la mirada incisiva de les vinyetes de l'Ermengol, fins a una conversa amb una de les impulsores d'un projecte que ha estat molt actiu durant el confinament, la Pilar Bosch, d'Ilerdam Videas. Remarquem la projecció, per primer cop a Catalunya, del documental "Les llengües importen" del poeta novaiorquès Bob Holman.

Podreu accedir a les vesprades en línia a través de la plataforma Zoom a través d'aquest enllaç.

Podeu veure el programa complet de les activitats adjunt a la notícia. 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.