Es presenta la Universitat d'Estiu del Moianès - Universitat d'Estiu Ramon Llull amb el Campus Moianès 2020

Es presenta la Universitat d'Estiu del Moianès - Universitat d'Estiu Ramon Llull amb el Campus Moianès 2020 30/06/2020

Després del període de confinament per la Covid-19, la Universitat d'Estiu del Moianès - Universitat d'Estiu Ramon Llull presenta aquest 2020 el Campus Moianès 2020, amb la intenció de ser un punt de retrobament per gaudir de la cultura i, a més, per tal de compartir experiències i coneixement. 

El Campus Moianès 2020 es portarà a terme entre el 6 i el 10 de juliol del 2020 al Moianès amb la programació de durs cursos reconeguts pel Departament d'Ensenyament. 

Tanmateix, per motius de seguretat s'ha hagut de retallar part del programa, deixant únicament les activitats i visites a l'exterior. A més, se seguiran totes les mesures oportunes com la distància de 2 metres per l'espai social, portar mascareta obligatòriament i a les dues formacions programades hi haura un màxim de 20 persones. 

Aquest campus està organitzat per la Universitat d'Estiu Ramon Llull, Blanquerna, i amb el suport del Consell Comarcal del Moianès, el Consorci del Moianès, l'Associació Cultural Modilianum, Gaia, Ajuntament de Calders, Ajuntament de Castellterçol, Ajuntament de Santa Maria d'Oló i la Diputació de Barcelona

Us podeu inscriure fins al 3 de juliol presencialment a Can Carner (pagament en efectiu) o bé per telèfon a: 938301418 o per correu electrònic a: ccmn.formacio@ccmoianes.cat 

 

PROGRAMA

Patrimoni històric del Moianès: cinc espais essencials (15h): 

  • Dilluns, 6: El patrimoni arqueològic: Dolmen de Puig-Rodó a Moià. Xavier Oms i Arias. Universitat de Barcelona.
  • Dimarts, 7: El patrimoni civil medieval: Castell de Castellterçol. Marina Miquel i Vives. Agència Catalana del Patrimoni Cultural.
  • Dimecres, 8: El patrimoni barroc religiós: Retaules de Sant Joan i Santa Maria d'Oló. Irene Abril i Vilamala. Grup de Recerca d’Art Modern de la Universitat de Girona.
  • Dijous, 9: El patrimoni rural: Adaptar-se al medi: molins, pedra seca, aigua... a Monistrol de Calders. Llorenç Ferrer i Alòs. Universitat de Barcelona.
  • Divendres, 10: El patrimoni industrial: Colònia Jorba, a Calders. Jaume Perarnau i LLorens. Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Horari: de 9.00 a 12.00h. El lloc es convindrà amb els inscrits. Està adreçat a tothom interessant en la cultura, el patrimoni i el Moianès. Preu del curs sencer: 60€. Preu d'1 sessió: 15€. 0,5 crèdits ECTS.

 

Descoberta dels valors naturals de l'espai natural del Moianès: vegetació, fauna i geologia (15h):

  • Dilluns, 6: Informació teòrica sobre l'Espai natural del Moianès. Geologia del Moianès. Introducció a les roques sedimentàries i al sistema càrstic de les Coves del Toll i als seus habitants.
  • Dimarts, 7: Els espais naturals del Moianès i la seva geologia. Zona del Parc Prehistòric de les Coves del Toll.
  • Dimecres, 8: Els espais naturals protegits del Moianès i les seves comunitats vegetals. Zona del Parc Prehistòric de les Coves del Toll.
  • Divendres, 10: La Fauna del Moianès. Zona del Parc Prehistòric de les Coves del Toll.

Professors: Marta Fàbrega i Gallaguet, Montserrat Clapers i Aibar i Pilar Clapers i Aibar. 

Horari: Dilluns: 16.30 a 19.30h, Dimarts/Dimecres/Divendres: 16.30 a 20.30h. Dilluns es concretarà l'espai amb els inscrits. Dimarts, dimecres i dijous es portarà a terme l'activitat a les Coves del Toll. Adreçat a tothom. Preu curs sencer: 60€. Preu 1 sessió: 15€. 0,5 crèdits ECTS.

 

Taula rodona: viure amb el coronavirus 

Amb la participació d'Àurea Autet, psiquiatra; Emma Carné, metgessa de família; Cristina Fillat, investigadora biomèdica; Dolors Garcia, metgessa d'urgències; Xavier Làzaro, metge de família; i Xavi Màrquez, infermer. Coordinarà: Núria Trullà, educadora. 

Dijous, 9 de juliol, 19.00h. Parc municipal de Moià. Entrada gratuïta. Es podrà fer una aportació voluntària que es destinarà a Càrita Moià. 

 

Teniu adjunt a la notícia tota la informació sobre el Campus Moianès 2020. 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.