L'Associació Recerques organitza el seminari "El trienni liberal: 200 anys"

L'Associació Recerques organitza el seminari "El trienni liberal: 200 anys" 25/06/2020

L'Associació Recerques organitza el seminari "El trienni liberal: 200 anys", el qual es portarà a terme el dimecres 28 d'octubre de 2020 a la facultat de geografia i història de la Universitat de Barcelona (C. de Montalegre, 6). 

L'activitat és gratuïta, però amb motiu del covid-19 i per poder gestionar la sala en el que tindrà lloc, cal inscripció prèvia a: revista.recerques@upf.edu

L'associació organitza aquest tipus d'activitats amb la intenció de promoure el debat i de posar en valor el coneixement crític. Els textos que resulten dels seminaris, taules rodones i presentacions de llibres, després de les requerides avaluacions, arriben a ser publicats a la revista Recerques història/economia/cultura o en llibres.

La revolució liberal espanyola de 1820 trasbalsà l'Europa de la Restauració i l'Amèrica que lluitava per la seva independència i donà pas al Trienni Liberal (1820-1823). El Trienni fou un període clau de la història contemporània de Catalunya i Espanya durant el qual s'implantà per primera vegada de forma plena el sistema constitucional, en el marc del conflicte internacional entre revolució i contrarevolució que travessava els continents europeu i americà.

En els darrers anys s'han realitzat diverses recerques històriques sobre el Trienni Liberal i la revista Recerques i la Universitat de Barcelona han organitzat el seminari "El Trienni Liberal: 200 anys", amb l’objectiu de què sis dels principals historiadors del Trienni presentin les seves investigacions i es debatin entre els assistents.

Podeu trobar tota la informació del seminari al següent enllaç: http://www.revistarecerques.cat/activitats/

 

PROGRAMA (10.00h - 19.00h): 

  • Contrarevolució i antirevolució a Catalunya, 1820-1823. Ramon Arnabat Mata

  • Les societats patriòtiques vistes pels europeus residents a la monarquia. Jordi Roca Vernet 

  • Contrarevolució primerenca en el Trienni liberal: Zaragoza 14 de maig de 1820. Pedro Rújula

  • Revolució i contrarevolució a les comarques lleidatanes durant el Trienni LiberalAntoni Sánchez Carcelén

  • Rafael del Riego, heroi i màrtir de la revolució de 1820: per una nova aproximació biogràfica. Víctor Sánchez Martín

  • L'impacte de la revolució de 1820 a Europa. Jens Späth

 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.