Crida a la participació a la jornada “Les publicacions dels Centres d’Estudis: bones pràctiques i transició cap al món digital”

Crida a la participació a la jornada “Les publicacions dels Centres d’Estudis: bones pràctiques i transició cap al món digital” 22/06/2020

 • Disposeu d'unes pautes estandarditzades per a les vostres edicions?
 • Us heu plantejat mai editar en digital?
 • La vostra entitat està preparada per a aquest canvi?
 • Coneixeu quines són les competències digitals dels vostres associats?

Aquestes són algunes de les preguntes que us haureu de respondre si voleu fer una transició eficient cap a l'edició digital.

El 2019 celebràvem a Riudoms la XI edició de l'Espai Despuig i el dedicàvem a les oportunitats del món digital. La jornada va plantejar molts interrogants entre els assistents i  hi va haver el compromís per part dels organitzadors de facilitar a les entitats eines per a poder fer una bona transició cap al món digital, principalment cap al món de l’edició digital.

És per aquest motiu que encetem tota una sèrie d’accions en aquesta línia i la primera és aquesta jornada que pretén assenyalar les qüestions bàsiques que han de  tenir en compte les entitats quan volen introduir l’edició digital. 

Així mateix, volem aprofitar també per a presentar-vos un document de Bones pràctiques que us ajudarà a pautar la recollida dels articles per a les vostres publicacions i que us facilitarà les tasques d'edició.

En aquest context, el proper dissabte 4 de juliol a les 11.00h es portarà a terme en format telemàtic la jornada "Les publicacions dels Centres d'Estudis: bones pràctiques i transició cap al món digital" mitjançant la plataforma Zoom, amb inscripció prèvia. 

Es preveu una durada aproximada de 90 minuts

La participació a la jornada és gratuïta i oberta al públic, tot i que cal inscripció prèvia enviant un correu a: merce@irmu.org o bé trucant al 977 40 17 57, abans del dia 3 de juliol.

Si esteu interessats en la temàtica de la jornada us agrairíem que contestéssiu la següent enquesta ja que ens ajudarà a desenvolupar alguns dels àmbits previstos: https://cadufcultura.typeform.com/to/AScMk2 

Organitzat per: l'Institut Ramon Muntaner, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i el Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada.

Amb el suport de: l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació Josep Irla.

Col·laboren: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura, Museu Comarcal d'Igualada, Ajuntament d'Igualada, Institut d'Estudis Catalans, Diputació de Barcelona, Diputació de TarragonaDiputació de Lleida i Diputació de Girona.

PROGRAMA

11.00h. Obertura a càrrec de la Sra. M. Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i presidenta de l'Institut Ramon Muntaner 

 1. Bones pràctiques per a l'edició a càrrec d'Oriol Fort, vocal de la junta de la CCEPC i membre del Centre d'Estudis Molletans: 15 min 

 2. Iniciar un procés de publicació digital interactiva, com i per què? Albert Pujol i Núria Grau, Caduf Cultura: 30-45 min

  a. Valoració dels resultats de l'enquesta sobre digitalització (A. Pujol)

  b. Exemple de publicació digital interactiva: «Publicacions IRMU» (N. Grau)

  c. Bones pràctiques sobre publicacions digitals interactives i centres d'estudis (A. Pujol)

  d. Torn obert de paraules 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.