“Foguera”, de Miquel Tur Torres, guanya el Concurs Cançó de Sant Joan 2020 convocat per l’IEE

“Foguera”, de Miquel Tur Torres, guanya el Concurs Cançó de Sant Joan 2020 convocat per l’IEE 12/06/2020

L'Institut d'Estudis Eivissencs ha comunicat el títol i l'autor de la peça guanyadora del Concurs Cançó de Sant Joan 2020, convocat per l'IEE el passat mes de maig. La cançó inèdita i en català "Foguera", composada pel músic formenterer Miquel Tur Torres.

Miquel Tur, el jove formenterer de 19 anys que ha presentat una cançó plena de màgia i tradició, viu actualment a Barcelona on estudia a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i ha estat membre de diverses formacions musicals de la Pitiüsa menor: Lemon i, més recentment, Sweet Lure. A més, el músic destaca per haver rebut el premi extraordinari de final del grau professional de guitarra i el premi extraordinari de les Illes Balears (2019). 

La cançó "Foguera" serà presentada al públic el proper dia 23 de juny de 2020, amb motiu d'una Nit de Sant Joan que enguany es retransmetrà a través de les xarxes socials de l'Institut.

La convocatòria del concurs ha comptat amb el suport i l'orientació de l'Associació de Músics d'Eivissa que, a més, s'ha encarregat de fer difusió d'aquesta nova proposta entre el col·lectiu musical pitiús.

L'IEE ha destacat la qualitat dels temes que han concursat, així com també han celebrat i agraït la bona acollida que ha tingut aquest concurs entre els artistes d'Eivissa i Formentera, atès que s'han presentat gairebé una trentena de cançons originals, inèdites i en català. A més, han participat més d'una cinquantena de músics, alguns d'ells en solitari i altres integrats en bandes d'estils ben diversos.

És per tot això que l'IEE espera repetir aquesta iniciativa en els pròxims anys, tractant de dinamitzar, així, el panorama musical en català a les illes balears.

Podeu veure la notícia completa al següent enllaç: ves.cat/euKn

Imatge: Miquel Tur Torres guanya el Concurs Cançó de Sant Joan 2020 convocat per l’IEE. Font: Institut d'Estudis Eivissencs [en línia]. https://twitter.com/IEEivissencs/status/1270684115910696966


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.