Es presenta la publicació del Congrés sobre Pedra Seca a les Terres de Lleida

Es presenta la publicació del Congrés sobre Pedra Seca a les Terres de Lleida 12/06/2020

El Congrés sobre Pedra Seca a les Terres de Lleida, editada conjuntament per l'Institut d'Estudis Ilerdencs i el Centre d'Estudis Comarcals del Segrià s'ha publicat en format digital amb tota la informació de les jornades que es van celebrar a Lleida i a Torrebesses el març del 2018.

La publicació es pot trobar en línia a l'apartat de les publicacions digitals de la web de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i a la web del Congrés de Pedra Seca.  

El llibre destaca el valor patrimonial que representa la pedra seca per a les terres lleidatanes. A més, es pot trobar tota la informació referent a l'estructura del congrés i les intervencions presentades pels diferents ponents, comunicadors i participants de la taula rodona, així com les conclusions a què es va arribar en aquest congrés.

La secció de Patrimoni Agrari de l'IEI presenta la seva primera publicació mentre decideix noves dates del Congrés sobre la Tàpia, que segurament tindrà lloc al mes de març de 2021.

Els espais agraris, aquells que comprenen les zones agrícoles, ramaderes i/o silvícoles que conformen ecosistemes transformats per l'explotació i l'ocupació humanes i que el seu objectiu destacat és la producció d'aliments i/o de matèries primeres, són la base del territori que envolta les comarques de Lleida. Per aquest motiu, la secció de Patrimoni Agrari es posiciona com una eina a l'abast de persones i entitats amb l'objectiu de treballar per a què el patrimoni agrari i rural de la demarcació formi part en el desenvolupament local del territori. 

A més a més, aquesta obra enceta la nova col·lecció "Actes" que pretén aplegar ponències, comunicacions i conferències de producció pròpia que s'oferiran només en format digital seguint amb la voluntat de, per una banda, difondre d'una manera immediata aquest tipus d'estudis i, per altra banda, que arribi al major número d'estudiosos possibles.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.