Balanç del Litterarum digital 2020

Balanç del Litterarum digital 2020 02/06/2020

Enguany Litterarum ha inclòs el Litterarum Petis i la Fira del Llibre Ebrenc.

La dissetena edició de la Fira del Llibre Ebrenc s'ha dut a terme en el marc del confinament en el qual ens trobem. Per aquest motiu aquesta edició ha adaptat el seu format per convertir-se en la Fira del Llibre Ebrenc digital, integrant-se dins del programa de la tretzena edició del Litterarum-Móra d'Ebre.

Enguany, els organitzadors han estat l'Ajuntament de Móra d’Ebre, la Institució de les Lletres Catalanes, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre i l'Institut Ramon Muntaner.

Així doncs, la Carpa de la Fira del Llibre Ebrenc digital no s'ha instal·lat com és habitual als darrers anys a la Plaça de Dalt de Móra d'Ebre, sinó que s'ha reinventat per donar visibilitat a les novetats ebrenques i oferir la possibilitat d'adquirir-les.

Les llibreries Bassa de Móra d'Ebre, El Núvol de Móra la Nova, Viladrich de Tortosa i Guaix d'Amposta i l'IRMU han fet possible la realització de la carpa virtual i han estat els responsables de les tres sessions de recomanacions de llibres, a través de la plataforma Watchity (amb la qual s'han portat a terme tots els actes en directe del Litterarum digital).

Per mitjà de la carpa virtual, durant aquests quatre dies, es podien comprar en línia les darreres novetats ebrenques i, a més, també es podia accedir a un enllaç permanentment de libel·lista on es poden comprar llibres ebrencs dels darrers tres anys.

Al llarg de tres sessions, Rosa Cubelles (llibreria Guaix d’Amposta), Mercè Roca (IRMU), Sergio Bassa (llibreria Bassa de Móra d’Ebre), M. Carme Jiménez (IRMU), Sònia Moreno (llibreria El Núvol de Móra la Nova) i Ester Galindo (llibreria Viladrich de Tortosa) han presentat 60 novetats de narrativa, assaig, poesia o literatura infantil i juvenil. Entre elles es trobaven diferents títols editats o promoguts des de centres d'estudis.

Al llarg d'aquests dies, tot i la situació d'excepcionalitat, s'han venut 500 exemplars durant aquesta edició de la Fira del Llibre Ebrenc digital.

L'IRMU també ha coordinat l'activitat Llibre Ebrenc Internacional, on quatre estudiants d'universitats europees que van participar en aquesta activitat en presencial al 2019 explicaven la seva experiència en conversa amb 4 persones triades per l'organització. Aquest projecte comptà amb el suport de l'àrea de llengua i universitats de l'Institut Ramon Llull.

A més, l'IRMU va completar la seva participació en el Litterarum digital a la tercera taula de debat, enguany coordinada pel Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre i centrada en el món de la il·lustració, amb els parlaments de la Sra. Maria Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i presidenta de l'IRMU, que es va encarregar fer la presentació de l'activitat. 

Pel que fa al Litterarum digital, les xifres apunten a més de 2.000 espectadors que han pogut gaudir d'algun dels 21 actes en directe. Així mateix, 180 programadors, procedents del conjunt dels territoris de parla catalana i d'alguns indrets d'Europa, han pogut seguir els actes específics per als programadors. 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.