El Departament de Cultura publica les condicions per fer actes culturals amb públic en locals i a l'aire lliure

El Departament de Cultura publica les condicions per fer actes culturals amb públic en locals i a l'aire lliure 29/05/2020

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya dona a conèixer les condicions, aprovades pel PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya), que han de complir els locals, establiments o espais a l'aire lliure en què es realitzin activitats culturals.

El document estableix les condicions d'higiene i desinfecció per als espais en què tenen lloc actes culturals i les mesures de protecció per a col·lectius artístics, treballadors i públics. El document no substitueix el "Pla de desconfinament de les arts en viu" que s'està consensuant amb el sector i que serà presentat en breu.

A més, les normes exposades seran vigents durant les fases 1 i 2 del desconfinament i es té la voluntat d'adaptar-lo quan es coneguin les condicions de la Fase 3.

Entre moltes altres indicacions, el document estableix que cal garantir que, en els actes o espectacles culturals, els espectadors estaran asseguts i mantindran la distància de seguretat fixada per les autoritats sanitàries (2 metres). També, prioritza la venda en línia d'entrades i desaconsella l'ús de diners en efectiu. A més, recomana que els seients del públic estiguin numerats i que l'obertura de portes es realitzi amb antelació suficient per permetre un accés escalonat. Així doncs, és important diferenciar els circuits d'entrada i sortida dels espais on es realitza l'activitat cultural.

Es recomana que els equips es redueixin al nombre imprescindible de persones. A més, quan hi hagi diversos artistes simultàniament a l'escenari, indica que la direcció artística ha de procurar el manteniment de la distància física de seguretat. En casos particulars caldrà atenir-se a mesures de seguretat dissenyades específicament a partir de les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Pel que fa l'àmbit municipal, assenyala que els ajuntaments han de disposar de dades concretes per preveure l'impacte de qualsevol activitat cultural i prevenir una alerta sanitària.

El document també recull les prescripcions generals del Departament de Salut.

El decret del govern de l’Estat aprovat el passat 9 de maig establia que, als territoris que es troben a la fase I, es poden reobrir els locals i establiments culturals sempre que no superin un terç de l'aforament autoritzat. A més, si les activitats es realitzen en llocs tancats, no podrà haver-hi més de trenta persones en total i, si són a l'aire lliure, aquest aforament màxim serà de 200 persones.

Pel que fa els territoris que es troben en la fase II, l’Estat va establir per decret el passat 16 de maig que es podrà reprendre l’activitat cultural en llocs tancats, sempre que no se superi un terç de l'aforament autoritzat, ni es reuneixin més de cinquanta persones; en cas d'activitats a l'aire lliure, el públic ha de romandre assegut, guardant la distància necessària i no pot superar un terç de l'aforament autoritzat, ni reunir més de 400 persones.

Podeu llegir les condicions en el document adjunt a aquesta notícia.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.