Programa d’actes del Litterarum digital 2020

Programa d’actes del Litterarum digital 2020 21/05/2020

La 13a edició de Litterarum Móra d’Ebre i la 17a edició de la Fira del Llibre Ebrenc se celebraran entre el dijous 28 i el diumenge 31 de maig, sota el nom Litterarum digital 2020, en directe a través de la plataforma Watchity.

La fira continuarà incloent com a activitats destacades la Fira del llibre ebrenc i Litterarum petits i respectarà l’essència de la programació de les últimes edicions que la va portar a ser Premi Nacional de Cultura 2019.

El programa s’ha adaptat a aquest format virtual i entre els quatre dies que durarà la fira hi haurà cinc taules de debat, tres sessions amb recomanacions de llibres i deu tastos d’espectacles a partir de textos literaris.

Enguany en seran protagonistes el poeta Josep Carner i l’escriptor Joan Perucho, dos autors dels quals se celebra el cinquantè aniversari de la mort i el centenari del naixement, respectivament.

Les activitats que conformaran la Fira del llibre ebrenc digital són totes obertes al públic en general:

Hi destaca el Llibre Ebrenc Internacional en el qual hi haurà una conversa en format digital, sota el títol “Llibre ebrenc internacional: experiències”, on parlaran diverses estudiants de català d’universitats europees sobre les seves experiències durant el Llitterarum de l’edició 2019. Modera l’activitat, M. Carme Jiménez (directora de l’IRMU).

La Fira del llibre ebrenc digital portarà tres taules de debat, els temes de les quals seran: “Tria, encomana i fomenta la teva biblioteca escolar”, “Lectura digital: de l’afecte pels llibres a l’efecte de les pantalles” i “El fet il·lustratiu en el món de la literatura infantil  juvenil”. Cal mencionar que la darrera taula de debat estarà presentada per la Sra. M. Àngels Blasco (directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya i presidenta de l’IRMU) i la cloenda anirà a càrrec de Josep Sebastià Cid (president del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre).

A més, també hi haurà la secció de les recomanacions de llibres amb un total de 70 llibres ebrencs que conformaran aquest espai. A més, cadascun d'aquests llibres es podran aconseguir mitjançant la "Carpa virtual", una aplicació preparada específicament per a la compra en línia, la qual es podrà trobar dins l'apartat de la Fira del llibre ebrencCompra en línia del llibre ebrenc i també podeu comptar amb un fons dels 3 darrers anys a Libelista: Llibres ebrencs.

Finalment, es donaran els Premis Llibresebrencs.org de relats curts a Internet per a jóvens ebrencs, presentada per Mireia Grangé (tècnica del Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre).

 

El Litterarum digital portarà diferents activitats, de les quals n’hi ha algunes obertes a tothom, però també algunes exclusives per a programadors (marcades com a PRO).

La inauguració oficial de Litterarum digital Móra d’Ebre 2020 (17a edició) i de les activitats Fira del llibre ebrenc i Litterarum petits anirà a càrrec del Sr. Quim Nin (alcalde d’Albinyana i diputat provincial), intervindrà el Sr. Oriol Ponsatí-Murlà (director de la Institució de les Lletres Catalanes) i clourà l'acte el Sr. Joan Piñol (alcalde de Móra d'Ebre). 

L’activitat de debat Litterarum PRO és una trobada digital entre programadors i artistes per debatre la situació del món dels festivals literaris en llengua catalana i les programacions d’espectacles literaris.

Tasts espectacles:

  • Poesia: “El mèdium”, de Josep Pedrals. Activitat exclusiva per als programadors.
  • Litterarum Petits. Música: “Bestiari”, de Gemma Abrié i Manu Sabaté.
  • Poesia: “Lectura i comentari de fragments del «Nabí»”, de Víctor Obiols.
  • Música: “Collirem els estels”, de Patrícia Caicedo i Manuel Ruiz.
  • Litterarum Petits. Contes: “Una estrella que no ha vist mai ningú abans”, de Jordina Biosca.
  • Teatre: “L’espai infinit”, de Marina Mulet. Activitat exclusiva per als programadors.
  • Teatre: “Memorial de Setmana Santa”, de Toni Gomila.
  • Música: “Poemes de maternitat”, de Marta Elka i Toni Pastor.
  • Titelles: “Botànica oculta”, d’Arnau Colom.
  • Música: “Musicant el Rector de Vallfogona”, de Pili Cugat i Carlos Lupprian.

El darrer dia hi haurà una roda de premsa i valoracions de la cloenda del Litterarum digital Móra d’Ebre 2020 i de les activitats de la Fira del llibre ebrenc i del Litterarum petits, a càrrec d’Albert Pujol (director de Litterarum Móra d’Ebre) i de Montse Pineda (directora de la Fira del llibre ebrenc i regidora de Cultura de l’Ajuntament de Móra d’Ebre).

 

Podeu llegir el programa complet en el document adjunt a aquesta notícia. 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.