XIV Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme "Estiueig i viatgers a al Maresme"

XIV Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme "Estiueig i viatgers a al Maresme" 05/05/2020

Degut a l'estat actual de confinament, enguany la XIV Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme es durà a terme el dissabte 24 d'octubre de 2020 al Centre Cívic de Santa Susanna (Rambla dels Països Catalans, 2).

Organitzada per l'Arxiu Comarcal del Maresme, SSOM Santa Susanna Orígens i Memòria, la CCEPC i l'Institut Ramon Muntaner, la catorzena edició d'aquesta trobada porta per títol "Estiueig i viatgers al Maresme" i se centrarà en l'estudi de l'estiueig i els viatgers al Maresme amb l'objectiu d’analitzar la incidència d'aquests dos fenòmens a la comarca i també posar-los en relació amb territoris propers de llarga tradició, com per exemple la comarca de La Selva.

Les diferents aportacions ens permetran fer una radiografia de les característiques de l’estiueig: en quins moments de l'any es produïa, quins grups socials el practicaven, quina incidència social, cultural i econòmica tenia, quines eren les poblacions amb major tradició d'estiueig, quina vinculació podem fer amb el turisme de finals del s. XX i de l'actualitat, entre d'altres. Un altre dels objectius serà referenciar els viatgers que van visitar la comarca i  que ha quedat d'aquests visites (escrits, imatges, fotografies, documents...).

Les comunicacions presentades es publicaran en les actes de la XIV Trobada, i es presentaran l'any següent a la XV Trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme.

Aquesta activitat és gratuïta i oberta a tothom. Tot i això, cal confirmar l'assistència per a l'organització del dinar i el preu del menú és de 19,90€.

Per a més informació: acmaresme.cultura@gencat.cat - https://ja.cat/oA7lc - 93 758 24 59

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.