Litterarum digital 2020

Litterarum digital 2020 30/04/2020

La situació actual d'excepcionalitat derivada per la Covid-19 i el procés de desconfinament ha fet que Litterarum Móra d'Ebre, organitzat per l'Ajuntament de Móra d'Ebre, la Institució de les Lletres Catalanes, l'Institut Ramon Muntaner, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, aposti enguany per una versió digital amb el nom Litterarum digital 2020, adaptant el programa d'actes habitual a aquest nou escenari digital.

En aquesta edició, la fira d'espectacles literaris se celebrarà del dijous 28 al diumenge 31 de maig de 2020. Serà un format en directe a través d'una plataforma professional de reproducció en línia anomenada Watchity. Aquesta empresa catalana està especialitzada en l'emissió d'esdeveniments multitudinaris en directe de forma ràpida i amb capacitat de distribució multicanal simultani (pàgines web, xarxes socials i canals de televisió). En aquest sentit, la intenció de l'organització és que tota la programació se segueixi a través de la web oficial www.litterarum.cat.

Litterarum digital 2020, igual que en edicions anteriors, inclourà activitats i espectacles d'accés lliure i d'altres destinats exclusivament a programadors. D'una banda, el públic general podrà gaudir d'espectacles per a adults i de programació familiar dins de l'activitat Litterarum petits. A més, la Fira del llibre ebrenc es presentarà com una activitat més dins del Litterarum digital 2020, amb recomanacions de llibres d'autors del territori i debats al voltant del món del llibre i la literatura de les Terres de l'Ebre. D'altra banda, la programació professional inclourà trobades amb programadors i artistes acreditats, tastos d'espectacles i debats d'accés exclusiu per a biblioteques públiques i escolars. En el cas dels espectacles dirigits a professionals, serà necessària una acreditació digital que es facilitarà en el moment de la inscripció.

Les pròximes setmanes es farà efectiva la signatura d'un conveni marc de col·laboració entre la Institució de les Lletres Catalanes i l'Ajuntament de Móra d’Ebre per a la consolidació de la fira, per als anys 2020-2023, i d'un conveni específic per a la realització de l'edició d'enguany. A més, s’especificaran el sistema d'accés públic i els passos que caldrà seguir per a l’acreditació digital de programadors i periodistes. 

Així doncs, properament es farà pública la programació completa del Litterarum digital 2020, amb els detalls de totes les activitats referents a la Fira del llibre ebrenc i Litterarum petits tant a la seva pàgina web oficial, com a les seves xarxes socials: Facebook, Twitter i Instagram

 

Podeu veure la presentació que fa el director de la fira, Albert Pujol, sobre el Litterarum digital 2020: https://youtu.be/YfJTHEI4jwU


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.