El Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà cedeix 134 plaques de vidres a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà

El Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà cedeix 134 plaques de vidres a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà 29/04/2020

El passat 10 de març de 2020, el Sr. Sisco Amorós i Capdevila, sots president del Centre d'Estudis d'Isona i Conca Dellà signava el document on cedia en comodat al Departament de Cultura, per a ser custodiades a l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, un total de 134 plaques de vidre de fotografies antigues de la comarca.

Les plaques de vidre van ser comprades fa uns anys a un antiquari pels responsables del Centre d'Estudis d'Isona i Conca Dellà. Van estar dipositades al Museu de la Conca Dellà al municipi d'Isona fins que van ingressar a l'arxiu comarcal, el qual s'ha encarregat de fer un procés de neteja, digitalització i en aquests moments treballen en la confecció d'un inventari definitiu.

Totes aquestes plaques es troben en bon estat de conservació. La cronologia s'emmarca entre el primer i el segon quart del s. XX i es desconeix l'autor de les esmentades fotografies. A més, tenen unes mides de 10 x 15 i 9 x 12 centímetres. Principalment són fotografies en blanc i negre dels municipis i nuclis següents: Abella de la Conca, Castell d'Orcau, Conques, Figuerola d'Orcau, Orcau, Basturs. A més, entre les imatges destaquen els paisatges i els interiors d'esglésies.

Podeu veure les 134 plaques ingressades en format digital al següent enllaç:

Àlbum fotogràfic de 134 plaques de vidre del Centre d'Estudis d'Isona i Conca Dellà

Imatge: Abella de la Conca. Font: Àlbum fotogràfic de 134 plaques de vidre del Centre d'Estudis i Conca Dellà ingressades a l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.