L’Institut d'Estudis del Baix Cinca presenta la seva nova publicació

L’Institut d'Estudis del Baix Cinca presenta la seva nova publicació 28/04/2020

Amb motiu de Sant Jordi, l'Institut d'Estudis del Baix Cinca presenta la seva nova publicació: "Memòria ofegada. Reivindicació laboral i repressió política a Mequinensa i la conca minera (1889-1963)" de l'historiador mequinensà Jacinto Bonales Cortés.

Aquesta publicació forma part de la col·lecció Gallica Flavia. Es tracta d'un estudi d'història contemporània centrat en el moviment obrer dins la conca minera de Mequinensa, on es reconstrueix el passat reivindicatiu dels miners i les seves formes d'associació en un text que entrelliga les queixes, vagues i motins locals amb la dinàmica política del municipi, de la comarca i del conjunt d'Espanya en una història que, per a la gran majoria de la gent, va quedar ofegada per l'Ebre juntament amb el poble vell.

L'estudi vol allunyar-se d'una simple descripció de fets i xifres i ve acompanyat de més de 200 biografies de mequinensans i veïns de la comarca que van participar en els moviments polítics i reivindicatius o que van patir la repressió política.

Per més informació:

Pàgina de facebook de l'Institut d'Estudis del Baix Cinca

Article a la revista Temps de Franja

Imatge: Portada del llibre. Font: Temps de Franja. Institut d'Estudis del Baix Cinca


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.