L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell celebra Sant Jordi 2020 digitalment

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell celebra Sant Jordi 2020 digitalment 22/04/2020

L’Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell commemora una de les diades de Sant Jordi més excepcionals marcada pel confinament davant la pandèmia del COVID-19. Per aquest motiu, l'Arxiu Comarcal promou un conjunt de recursos vinculats amb l'univers del llibre des d'un punt de vista patrimonial, didàctic, informatiu i lúdic.

Aquests recursos es troben disponibles digitalment a la pàgina web de l'Arxiu Comarcal i la seva oferta digital la conformen un total de de 2 exposicions, un recorregut per la diada de Sant Jordi a través de la premsa històrica comarcal, un taller didàctic i una recomanació bibliogràfica.

  • L’exposició "Lletres d’Ahir i d’Avui", organitzada i produïda conjuntament amb el Col·legi de Dissenyadors Gràfics de Catalunya i el Bisbat d’Urgell i inaugurada l’any 2015.
  • L’exposició "Herois i Superherois del còmic", coproduïda conjuntament amb el Museu Fàbrica Reig de Sant Julià de Lòria, reuneix més de 400 objectes al voltant del còmic procedents de l'extraordinària col·lecció del cinèfil alturgellenc Josep Benavent.
  • El vídeo sobre el taller de pega d'ametller per a l'enquadernació de llibres i documents, un recurs de suport a un taller didàctic produït per l'Arxiu Comarcal i ofert en especial durant el Dia de l'Arbre, on es reconstrueix el procés d'elaboració d'una pega natural.
  • Un recorregut històric per la premsa comarcal, una pinzellada històrica de testimonis de la celebració de la diada de Sant Jordi a través de la premsa comarcal amb un recull de publicacions locals d'arreu de la comarca i destinades a tots els públics, des de l'escolar fins a la tercera edat.
  • Recomanacions bibliogràfiques fetes per l’equip de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

Podeu trobar la nota de premsa sobre el Sant Jordi en obert, així com accedir als diferents continguts esmentats en línia, a través de l'enllaç següent: http://xac.gencat.cat/ca/llista_arxius_comarcals/alt_urgell/detall/Nova-noticia-00003

Font: Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell. Exposició "Lletres d’Ahir i d’Avui".


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.