L'Institut d'Estudis Ilerdencs activa les xarxes socials

L'Institut d'Estudis Ilerdencs activa les xarxes socials 18/04/2020

L'Institut d'Estudis Ilerdencs aposta per exposicions virtuals i música per aquest Sant Jordi 2020. Per aquest motiu presenta diferents iniciatives culturals a través de la seva pàgina web i les seves xarxes socials: Facebook, el nou compte de twitter i Instagram

 

#SantjordiAmbRosesiei

Podeu utilitzar aquest hashtag per compartir els vostres llibres i les roses a les xarxes de l'IEI durant el dia de Sant Jordi i celebrar la diada virtualment!

 

Informació sobre la COVID-19

La Secció de Medicina de l'IEI crea un nou punt d'informació virtual sobre el COVID-19 en el qual es recolliran diferents temes relacionats amb el camp de la medicina i la salut. Tanmateix, degut al moment actual, aquest apartat ofereix uns continguts centrats en la pandèmia desencadenada per l'expansió de la COVID-19, amb l'objectiu de ser una informació fiable, resumida i marcada pel rigor científic. 

El primer contingut, titulat "Què són els coronavirus?", ja està disponible i ofereix informació resumida i acurada sobre els coronavirus en el context de la pandèmia actual.

 

SOFAMÚSIC 

Es tracta de 20 concerts d'entre 20 i 30 minuts de grups de gènere diferent, d'experiència variada i d'origen territorial divers que Lleida TV emetrà per televisió. 

El projecte parteix d'una proposta de l'IEI de la Diputació de Lleida per visibilitzar les formacions lleidatanes que han vist com tots els seus concerts s'han anat anul·lant. En aquest sentit, l'IEI ha comprat els drets als grups que reben un petit incentiu per aquests enregistraments.

Lleida TV emetrà a partir del dissabte 18 d'abril un concert diari que repetirà en diferents franges: 13.30h estrena, 17.00h redifusió i dissabtes i diumenges a les 21.00h s'emetran els set concerts de la setmana seguits. 

També es podrà gaudir d'aquests concerts, tant al web de Lleida TV com al web de SEGRE.com que els promocionarà en el seu servei a la carta. 

Entre els concerts previstos destaquen: Meritxell Gené, l'aranesa Alidé Sans, el jove balaguerí Joan Blau, el conegut "Eira" (Miquel Allué), el veterà "El fill del mestre" o tot un nom propi com "El petit de Cal Eril". Folk tradicional i variat com "Lo pardal Roquer", sons pirinencs de sempre amb "La ruta de les estrelles" o el trio  "Krregades de Romanços". Ritmes jazzístics com Jordi Mestre. Clàssics com "Dos de Lis", l'arpista Berta Puigdemasa, o "Lauzeta" que barreja tot tipus de ritmes i gèneres. Rumbers com "Er Taqueta". Ska-pop enèrgic amb  "La Terrasseta de Preixens". Rockers veterans com "Arlo" al costat de joves formacions com "La Raixa", "Lasta Sanco" de la Segarra o "Pinut". O la coneguda banda pop targarina "Lexu's".

 

#RESET, ARTISTES EN ALERTA

Prop d'una quarantena de creadors de diferents àmbits participen durant aquests dies a l'exposició virtual "Reset, artistes en alerta" que ha impulsat l'IEI.

La iniciativa té el seu origen en l'estranya quotidianitat que ens està tocant viure darrerament on, tot i tot, la mirada creativa veu oportunitats allà on altres mirades només hi perceben rutina.

L'IEI vol canalitzar aquestes mirades creatives i per això ha convidat als artistes que han col·laborat amb La Gòtika durant els darrers anys a presentar una obra que il·lustri aquesta situació excepcional. Amb ells, presenten l’exposició virtual #RESET, ARTISTES EN ALERTA que s'exposarà a través d'Instagram o bé a la pàgina web de l'IEI


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.