L'Institut d'Estudis Vallencs aposta per píndoles de cultura i Marató de Llegendes!

L'Institut d'Estudis Vallencs aposta per píndoles de cultura i Marató de Llegendes! 18/04/2020

L’Institut d’Estudis Vallencs publica al seu compte d’Instagram @IEV_Valls píndoles de cultura popular amb l’etiqueta #tastetsdecultura.

Es tracten d’una sèrie d’històries en petit format o projectes en procés promoguts per l’IEV amb la finalitat de fomentar la cultura durant aquest període confinament.

Així podeu trobar:

  • Albert Oliva presenta un text sorpresa per reflexionar sobre el territori amb unes tradicions especials de Valls, com les coques i processons: https://www.instagram.com/p/B-xELw2hKaD/
  • Xavier Salat parla sobre com collir la farigola florida, una de les tradicions de Setmana Santa i amb el qual coneixerem diversos aspectes d'aquesta tradició i d'aquesta planta, alguns dels seus usos més habituals i d'altres que no ho son tant: https://www.instagram.com/p/B-6ybu8hyV9/
  • Conversa entre Margarida Aritzeta i Marta Arjona sobre la nova novel·la de l’autora vallenca “Teoria del gall”: https://www.instagram.com/p/B_CZnWso788/

També podeu trobar els vídeos penjats al canal de Youtube de l’IEV.

 

El dia de Sant Jordi, 23 d’abril, a partir de les 10 del matí, l’IEV presenta per Sant Jordi Confinat: la Marató de Llegendes, contalles i tradicions vallenques!

L’any 2017 l’IEV va publicar un llibre de llegendes, contalles i tradicions, petites històries que van passant de pares i mares a filles i fills. Aprofitant aquesta publicació, des de l’IEV han demanat a un seguit de persones, amigues i amics, a reproduir una versió reduïda dels diferents textos, que en l’original estan il·lustrats per alumnes de Batxillerat artístic de l’Institut Narcís Oller.

Lectures i més lectures de petits fragments de llegendes, contalles i tradicions vallenques!

També s’anima a tots els que tingueu a mà el llibre, que us afegiu a la Marató de Sant Jordi. Graveu a casa vostra un trosset de llegenda, de la que més us agradi i sobretot etiqueteu @ievallencs #rondallesalpati.

Podeu trobar tota la informació aquí.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.