In maritima 2020. III Simposi sobre història, cultura i patrimoni del Maresme medieval

In maritima 2020. III Simposi sobre història, cultura i patrimoni del Maresme medieval 07/04/2020

L’Arxiu Comarcal del Maresme, el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt i Maresme Medieval convoquen In marítima III Simposi sobre història, cultura i patrimoni del Maresme medieval, un fòrum bianual on es presenten els treball més recents sobre la història i el patrimoni medieval del Maresme.

Si no hi ha cap novetat sobre les previsions de la fi del confinament, la tercera edició del Simposi se celebrarà el dissabte 4 de juliol de 2020 al Museu Arxiu de Vilassar. En aquesta tercera edició s’hi tractarà l’anàlisi del món funerari al Maresme medieval, amb el títol "Omnia mors aequat. El món de la mort al Maresme medieval".

En aquest simposi es fa una crida a la presentació d’estudis al voltant d’aquest tema des de la antiguitat tardana fins a inicis del s. XVI. La temàtica es pot abordar des de perspectives diverses: l’arqueologia, la història, la genealogia, la sociologia i la religió, l’antropologia, el dret i la documentació, l’arquitectura, el patrimoni material i artístic, o bé aportant una lectura multidisciplinària del fenomen i, fins i tot, un inventari local. Conèixer i entendre el valor patrimonial del món de la mort és un dels objectius del simposi.

Les ponències marc del Simposi seran «La mort a Premià i Vilassar Baimedievals», a càrrec de la Dra. Montserrat Richou, catedràtica d’Història i professora del CFA Francesc Layret de Barcelona i membre de l’equip de recerca de l’IRCUM; i «Fer front a la mort a la marina del vescomtat de Cabrera durant la Baixa Edat Mitjana», a càrrec del Dr. Alejandro Martínez Giralt, de l’Institut de Recerca Històrica, la Universitat de Girona i l’Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà).

 

Tothom que estigui interessat en presentar-hi una comunicació té temps fins al 31 de maig de 2020 per presentar una proposta. Les comunicacions cal que estiguin emmarcades en el dos àmbits del Simposi:

  1. Tema propi de les Jornades: el món de la mort al Maresme medieval.
  2. Temàtica oberta sobre l’època medieval al Maresme i de Catalunya.

 

Per assistir-hi, cal inscriure’s prèviament abans del 10 de juny de 2020. Aquesta inscripció és gratuïta i cal que envieu la butlleta d’inscripció omplerta al correu: museu@vilassardedalt.cat.

Us animem a presentar comunicacions per enriquir el contingut de les Jornades.

Trobareu el tríptic de les Jornades, amb el programa i la butlleta d’inscripció del Simposi, al document adjunt a aquesta notícia.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.