El Centre de Lectura de Reus proposa recursos culturals

El Centre de Lectura de Reus proposa recursos culturals 31/03/2020

En aquests dies de confinament el Centre de Lectura de Reus ofereix un seguit de recursos, amb l’objectiu que l’estada a casa sigui el més entretinguda possible, tant per a tots els socis com al públic en general.

Per aquest motiu, la Biblioteca del Centre de Lectura ofereix la possibilitat d'accedir, des de casa, a diversos fons i documents propis, a partir dels recursos digitals amb què compta i que ara mateix s'estan actualitzant per tal de millorar el servei de consulta.

Aquests són els variats fons documentals que es poden veure i que integren les col·leccions de la Biblioteca digital:

Fons fotogràfic: permet observar la trajectòria cultural al llarg dels més de 160 anys d’història de l’entitat.

Fons de Goigs: mostra la col·lecció de més de 20.000 goigs de la biblioteca, la gran majoria cedits per Sr. Enric Prats.

Fons d’art: permet visualitzar totes les obres d’art –pintura, escultura…– que constitueixen el patrimoni artístic del Centre de Lectura.

En el Llibre de signatures és mostra la col·lecció de signatures de moltes i variades personalitats de diferents àmbits i disciplines que, al llarg del temps, han passat per l’entitat.

El fons més antic de la Biblioteca es pot veure a través de la Memòria Digital de Catalunya: Els Incunables i Els Pergamins.

Per a qui agradi el Japonisme, o per descobrir-lo, també es pot visitar el Fons Ribes Daura. Documents japonesos S. XIX/XX, que conserva la Biblioteca gràcies a la donació del Sr. Joan Ribes Daura. Aquest fons inclou els primers textos acadèmics sobre la història de l’art japonès.

Per saber més sobre el Centre de Lectura, a la Revista Digital del Centre de Lectura podreu accedir a tots els articles que s’hi ha publicat. A més, la revista permet accedir a diferents audiovisuals, com ara Gent amb energía: Centre de Lectura, o vídeos del Centre de Lectura, i molts més.

I a partir de RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert), es poden consultar els articles de tots els números editats en paper de la Revista del Centre de Lectura.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.