Nou número dels Plecs d'història local, dedicat al primer turisme

Nou número dels Plecs d'història local, dedicat al primer turisme 31/03/2020

Es presenta el número 177 dels Plecs d’història local, suplement d’història local de la revista L'Avenç editat per l’IRMU i la CCEPC, amb el dossier "El primer turisme: actualitat i enfocaments plurals", coordinat en aquesta ocasió per Joaquim M. Puigvert Solà (Universitat de Girona) i Narcís Figueras Capdevila (Universitat Oberta de Catalunya).

El primer article del dossier porta com a títol "Espanya com a destinació turística i els orígens del turisme de masses" i el seu autor és en Carlos Larrinaga (Universitat de Granada). El segon article titulat "El turisme a Catalunya el primer terç del segle XX: el paper dels sindicats d’iniciativa", té com a autora a Saida Palou Rubio (Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i la Universitat de Girona). L’autor del tercer article és en Narcís Figueras Capdevila (Universitat Oberta de Catalunya) i porta com a títol "Costa Brava: literatura i periodisme en l'origen d'una marca". L'últim article titulat "De roques, pins i mar blava. Mallorca: de l’alteritat turística a la subjectivitat política", està escrit per Antoni Vives Riera (Universitat de Barcelona).

Per complementar el dossier, l'apartat de Patrimoni està dedicat a la patrimonialització del turisme, a càrrec de Joaquim M. Puigvert Solà (Universitat de Girona). Per últim, les seccions de les ressenyes i de tria de novetats donen un ampli panorama de les publicacions d'història local més recents.

Aquest número dels Plecs d'història local suplementa el número 467 de la revista L'Avenç.

Trobareu el text complet dels Plecs d'història local 177 adjunt a aquesta notícia. Recordeu que tots els números anteriors es poden visualitzar a text complet a la pàgina web de l'IRMU: http://www.irmu.org/projects/plecs i també a la web de RACO: https://www.raco.cat/index.php/Plecs.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.