Ajornada la segona sessió de les Segones Converses Eiximenis a Girona

Ajornada la segona sessió de les Segones Converses Eiximenis a Girona 23/03/2020

La segona sessió de les Segones Converses Eiximenis a Girona queda ajornada fins a nou avís. Quan es normalitzi la situació informarem de la nova data.

L'Institut Ramon Muntaner, juntament amb l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, la Biblioteca Carles Rahola de Girona i la Diputació de Girona han estat els encarregats en portar a terme les Segones Converses Eiximenis, les quals volen ser un punt de trobada a la ciutat de Girona i un espai de divulgació científica de l’àmbit humanístic i social, i convertir-se en un dels equipaments emblemàtics per al sector dels investigadors, juntament amb els centres i instituts d'estudis locals i comarcals de les terres gironines i del públic interessat en l'actualitat de la recerca i la cultura al territori més immediat.

Durant les converses es presenten els estudis que han estat mereixedors de les Beques de Recerca Francesc Eiximenis, els quals es convoquen anualment des del 2017 per l'Institut Ramon Muntaner amb la col·laboració de la Diputació de Girona.

La segona sessió estava prevista per portar-se a terme el dimarts 31 de març, amb el títol "Evolució dels boscos de roure de fulla gran a les comarques de Girona", a càrrec del doctor en biologia i màster en canvi ambiental Jordi Bou, en conversa amb Lluís Vilar, professor titular de botànica de la UdG, i que havia de conduir l'acte Narcís Vicens, doctor en biologia i tècnic del servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona.

L'estudi és un anàlisi de l'impacte i el valor dels boscos de roure de fulla gran a les comarques de Girona. Es busca desentrellar les diferències entre la zona concreta gironina en relació amb la resta del territori català. Per a les converses es plantejaran alguns temes, de manera divulgativa, com la relació entre l'abandonament dels boscos per part de l'home i el canvi climàtic, o bé les causes que portaren a l'establiment d'aquest tipus de boscos en determinades regions catalanes.

Trobareu el programa complet d’aquesta activitat al document adjunt a aquesta notícia.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.