XII Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana. Associacionisme cultural: entre el mosaic i les xarxes

XII Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana. Associacionisme cultural: entre el mosaic i les xarxes 17/03/2020

El XII Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) se celebrarà els dies 6 i 7 de novembre de 2020 entre Tarragona i Reus, sota el títol "Associacionisme cultural: entre el mosaic i les xarxes". L’activitat, organitzada per la CCEPC, l’Institut Ramon Muntaner, el Centre de Lectura de Reus i la Universitat Rovira i Virgili, vol aprofundir en l’impacte de l’associacionisme en la producció, recepció i divulgació de la cultura en l’àmbit dels Països Catalans des del segle XIX fins avui i, també, vol reflexionar sobre la conformació de sentiments identitaris, tant en l’àmbit local com general. Aquesta és una molt bona ocasió per entendre la importància de les xarxes culturals, creades arran del mosaic d’associacions existents al territori, els quals juguen un paper determinant per al nostre futur cultural, social i polític.

El congrés ha previst tres àmbits de treball per tal d’analitzar l’associacionisme cultural:

  1. Associacionisme cultural, identitats i coneixement: a través de la relació de l’associacionisme cultural amb la conformació d’identitats diverses, per mitjà del patrimoni material immaterial, la història, la llengua, l’educació, etc.
  2. Associacionisme cultural i poders: a través de l’evolució en l’espai i en el temps de les relacions de col·laboració o confrontació entre l’associacionisme cultural vers els poders polítics, religiosos, econòmics i socials.
  3. Associacionisme cultural i sociabilitat: a través de l’impacte de la tasca de les associacions culturals en els espais de sociabilitat, socialització i la construcció de les ciutadanies i comunitats.

Totes les persones interessades a presentar una comunicació a qualsevol d’aquests àmbits poden fer arribar les seves propostes a la seu de la CCEPC, ubicada a l’edifici de l’Institut d’Estudis Catalans,  al carrer del Carme, 47, de Barcelona. Per a més informació es pot trucar al telèfon: 933 248 585 extensió 131 o a l’adreça electrònica: ccepc@iec.cat.

Trobareu el programa complet al document adjunt a aquesta notícia.

Imatge: Cor l’Espiga. Cubelles, 1931. Autor desconegut. Arxiu Antoni Pineda

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.