Obertes les inscripcions a la setzena edició del Recercat

Obertes les inscripcions a la setzena edició del Recercat 04/03/2020

Com cada any, l’Institut Ramon Muntaner organitza el Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local, que vol ser un punt de trobada entre els centres i instituts d’estudis locals i comarcals dels territoris de parla catalana. La setzena edició d’aquesta jornada se realitzarà a El Vendrell, Capital de la Cultura Catalana 2020, els dies 24, 25 i 26 d’abril, i comptarà amb l’habitual fira de centres d’estudis, situada a La Rambla, en la qual es podran trobar les novetats editorials de la recerca local i comarcal del conjunt dels territoris de parla catalana, així com una exposició de pòsters que mostren els projectes més destacats dels centres i instituts d’estudis locals i comarcals participants.

A més, al Recercat també s’hi podran visitar les exposicions "20 anys de l’Associació d’Història Rural", "Patrimoni contra les cordes"; "La vida i l’obra del músic vendrellenc  Benvingut Socias Mercadé (1877-1952)" i "Industrialització contemporània al Segrià Nord". Pel que fa a les diferents activitats, divendres a la tarda al "Mosaic Recercat" es debatrà i es passaran diferents documentals sobre "La tècnica de la Pedra Seca, patrimoni cultural immaterial". Pel que fa a les diferents activitats, en aquesta edició es debatrà sobre: "Memòria de l’abandonament. Com el patrimoni abandonat ens ajuda a entendre el passat i a projectar-nos cap al futur. Pot el patrimoni ser un element de desenvolupament sostenible per revertir el despoblament?" i "Protocol de suport als arxius d'entitats i associacions culturals", durant la tradicional taula "Patrimoni a debat: reflexions des de la societat civil”. Per últim, el Mosaic Recercat ens donarà a conèixer els últims projectes que estan duent a terme els centres d’estudis locals i comarcals de parla catalana.

Durant la jornada també es portarà a terme l'acte de lliurament de la setzena edició dels Premis Recercat, el dissabte 25 d'abril a dos quarts de dues de la tarda a l'Auditori Espai Tivoli.

Qui estigui interessat en assistir-hi, es pot inscriure a l'enllaç del portal de l'IRMU fins al 27 de març de 2020. 

A banda, recordeu que el 16 de març és la data límit per rebre el material per als pòsters de projectes de centres d’estudis.

Recordem també que el termini per presentar les candidatures per als Premis Recercat acaba el 6 d’abril de 2020. Trobareu tota la informació a: https://www.irmu.org/news/2473.

Finalment, tingueu en compte que el termini de lliurament dels materials és el 15 d’abril.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.