L’exposició itinerant “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya” en dades

L’exposició itinerant “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya” en dades 03/03/2020

L'exposició "Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya" ha posat fi a la seva etapa d'itinerància, compresa entre el novembre del 2015 i l’octubre del 2019. Tanmateix, l'exposició s'allotjarà de manera permanent al Centre d'Informació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, ubicat a Mura (Bages), gràcies al contracte de cessió que l'Institut Ramon Muntaner i l’Ajuntament de Mura signaran durant l'acte d'inauguració del proper 7 de març, a les 12.00h.

Aquesta exposició ha estat promoguda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, coordinada per l'Institut Ramon Muntaner i patrocinada per l'Obra Social de la Fundació "la Caixa". Ha comptat amb la participació d'algunes de les entitats que conformen l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI): el Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria, Carrutxa; l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, el Museu Comarcal de l'Urgell-Tàrrega; el Museu Comarcal de Cervera; el Museu de la Mediterrània; el Museu del Ter; el Museu de la Pesca de Palamós; el Museu de les Terres de l'Ebre; el Museu Etnològic de Barcelona; el Museu Etnològic del Montseny, La Gabella; i el Museu Marítim de Barcelona. A més, ha estat comissariada per Fabien Van Geert, doctor en museologia i Ferran Estrada, doctor en antropologia social, ambdós adscrits a la Universitat de Barcelona.

L'exposició fou impulsada i inaugurada per Lluís Puig i Gordi, en aquell moment director general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el 27 de novembre del 2015 al Museu Comarcal de Cervera.

Durant els quatre anys d'itinerància s'ha exposat en diferents museus i espais expositius de les vint poblacions concertades: Cervera, Palamós, Tàrrega, Arbúcies, Esterri d'Àneu, Barcelona, Sant Esteve d'En Bas, Móra la Nova, Reus, Amposta, Torroella de Montgrí, Castellar del Vallès, Guissona, Vilafranca del Penedès, Cornellà de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, el Cogul, Vilassar de Dalt, Escaladei i Prat de Comte.

Al llarg del seu recorregut itinerant l'han visitat al voltant de 80.000 visitants, entre públic general i grups escolars, i s'han efectuat un total de divuit activitats complementàries, les quals han comptat amb el suport de material educatiu, amb l'objectiu d'ajudar en la reflexió i la participació activa durant la visita.

Finalment, la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, va publicar-ne el catàleg imprès.

En aquest context, recordem que el pròxim 7 de març a les 12.00h s'inaugurarà l'exposició al Centre d'Informació de Mura. Per a més informació: https://www.irmu.org/news/2506.

 

Fotografia: l'exposició a la Capella del Carme de Palamós. Fons del Museu de la Pesca. 2016.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.