SUSPESA! XVI Trobada dels Centres d’Estudis del Penedès, dedicada als pobles abandonats del Penedès i de part del Camp de Tarragona

SUSPESA! XVI Trobada dels Centres d’Estudis del Penedès, dedicada als pobles abandonats del Penedès i de part del Camp de Tarragona 02/03/2020

L'Institut d’Estudis Penedesencs organitza la Trobada de Centres d'Estudis del Penedès, en la seva setzena edició, amb l'objectiu de reunir les entitats de recerca que operen a la vegueria del Penedès per tal de posar en comú els projectes i activitats que duen a terme. Enguany la trobada estarà dedicada als pobles abandonats del Penedès i de part del Camp de Tarragona.

La Trobada es durà a terme el 28 de març a la Casal Cultural La Sala (plaça Major, s/n) a Olivella i la benvinguda estarà portada per un representant de l'Ajuntament d'Olivella i per la presidenta de l'Institut d'Estudis Penedesencs, Dolors Garcia.

Tot seguit, M. Carme Jiménez, directora de l'Institut Ramon Muntaner, presentarà la XVI Jornada i els Premis de recerca "Recercat" i, a més, presentarà el projecte "Pobles abandonats. Una herència per al coneixement i desenvolupament del territori". A continuació, es presentaran els projectes de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana per part del seu president, Josep Santesmases i també coordinador de l'equip de treball del Camp de Tarragona del projecte "Pobles abandonats". Finalment, Àngels Travé, coordinadora de l’equip de treball de la vegueria del Penedès del projecte "Pobles abandonats", explicarà la metodologia emprada i les maneres en què es pot col·laborar en el projecte al Penedès.

Després d’això, les persones assistents a la trobada podran fer les seves aportacions sobre toponímia, història, bibliografia,... sobre el projecte "Pobles abandonats al Penedès" i d’algunes poblacions del projecte "Pobles abandonats al Camp de Tarragona".

Aquesta activitat s’emmarca en l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya i compta amb el suport de l'Institut Ramon Muntaner, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal Alt Penedès, el Consell Comarcal Baix Penedès i el Consell Comarcal del Garraf. A més, l’Ajuntament d’Olivella també ha col·laborat amb l’IEP.

Per a més informació podeu consultar la web de l’IEP: http://www.iepenedesencs.org/2018/acte.php?id=1964


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.