Crida a la participació en una recerca sobre refugis antiaeris de la Guerra Civil al Penedès per l’IEP

Crida a la participació en una recerca sobre refugis antiaeris de la Guerra Civil al Penedès per l’IEP 02/03/2020

L'Institut d’Estudis Penedesencs (IEP), en el marc del projecte de recerca i divulgació històrica Tots els Noms, inicia una recerca sobre els refugis antiaeris de la Guerra Civil al Penedès, amb l’objectiu de localitzar-los, documentar-los i cartografiar-los.

Aquesta recerca està dirigida a la realització de pràctiques d'alumnes universitaris, gràcies al conveni de col·laboració entre l'IEP i la Universitat de Barcelona. Els treballs seran duts a terme per la quintinenca Mireia Batet, estudiant dels graus d'Història i d'Arqueologia a la UB i supervisats per l'historiador Ramon Arnabat i l'arqueòleg Xavier Esteve.

Al llarg de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) i, sobretot, a partir de la primavera de 1937 es construïren diversos refugis antiaeris, què formaven part de l'anomenada Defensa Passiva. Bàsicament es construïren tres tipologies de refugis antiaeris al Penedès: els militars, els públics, i els privats. Aquesta recerca pretén localitzar-los i documentar-los tots, fins i tot aquells que amb el pas del temps han acabat desapareixent.

L'IEP fa una crida pública a totes les persones i administracions que tinguin informació (localització, documentació, fotografies, dibuixos, records, etc.), sobre els refugis antiaeris de la Guerra Civil espanyola al Penedès, perquè es posin en contacte a través del correu electrònic: refugis@totselsnoms.org o bé del telèfon: 669 88 29 59.

La informació obtinguda servirà per crear un catàleg dels refugis antiaeris penedesencs que, penjat al web www.totselsnoms.org, permetrà a les presents i futures generacions conèixer i posar en valor aquest patrimoni de més de 80 anys d'antiguitat, per tal de recordar els qui els van construir i s'hi refugiaren de les bombes.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.