Jornada "La recuperació de la Memòria Oral del Pirineu"

Jornada "La recuperació de la Memòria Oral del Pirineu" 26/02/2020

El divendres 6 de març es porta a terme la jornada “La recuperació de la Memòria Oral del Pirineu. Tècniques, metodologies i estratègies des de l’antropologia“, a la Casa de la Sal, al poble de Gerri de la Sal (Baix Pallars).

Darrerament s’estan plantejant i duent a terme diversos projectes de recuperació de la memòria oral en l’àmbit geogràfic de l’Alt Pirineu, que proposen recollir testimonis, experiències i records de la història viscuda més recent. Per aquest motiu, l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial del Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya), l’Ajuntament del Baix Pallars, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu (Museu de Suport Territorial), la Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran, l’IDAPA, el museu de Gerri de la Sal, Etnologia en Xarxa i el Geoparc Orígens.

Durant la jornada es presentaran tres ponències emmarcades en el tema de la memòria oral com a font i eina de recerca històrica i analitzades dins l’àmbit de l’antropologia. L’Oriol Beltran, professor d’Antropologia Social a la UB, serà el primer ponent i parlarà sobre la font oral com a estratègia de recerca. Seguidament, la Gemma Casal, antropòloga, desenvoluparà el tema de la memòria com a eina de construcció de futur i l’aplicabilitat de la recerca oral. I, per concloure la jornada, Roger Cosa, antropòleg i tècnic de patrimoni cultural, a la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, de la Generalitat de Catalunya, parlarà sobre la gestió de la memòria popular respecte a la compilació de les bases de dades, la creació de webs i els diferents mitjans de difusió.

 

Informació i inscripcions

La jornada és gratuïta. Per participar-hi cal enviar un correu electrònic amb el vostre nom, cognoms, telèfon, adreça de correu electrònic i entitat a què pertanyeu a: turisme@baixpallars.ddl.net,  o bé trucar al 973662040 i demanar a l’atenció d’Aroa.

Teniu tota la informació sobre la jornada a l’enllaç següent: https://etnologia.blog.gencat.cat/2020/02/25/jornada-la-recuperacio-de-la-memoria-oral-del-pirineu/.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.