Obert el període d'inscripció al Cens d'entitats de foment de la llengua catalana

Obert el període d'inscripció al Cens d'entitats de foment de la llengua catalana 25/02/2020

Les entitats i fundacions que promouen la llengua catalana poden inscriure’s o renovar la inscripció al Cens d’entitats de foment de la llengua catalana. El termini per fer-ho acaba el 30 d’abril de 2020.

La inscripció al Cens s’ha de fer telemàticament des dels Tràmits gencat. Les entitats han d’adjuntar la memòria d’activitats de foment de la llengua catalana dutes a terme durant l’any 2019 a la sol·licitud.

El Cens, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, té per objectiu estimular les entitats que promouen la llengua catalana i donar suport i reconeixement a la seva feina. Els donatius a favor de les entitats del cens desgraven en l’impost sobre la renda de les persones físiques.

Segons les dades obtingudes a la convocatòria del 2019, el Cens està integrat per 242 entitats, de les quals 206 renovaren la seva permanència, mentre que 36 entitats s’incorporaren dins del Cens. Aquestes institucions pertanyen d’àmbits molt diversos, com l’àmbit cultural, empresarial, del foment de la llengua, l’àmbit de joves, la ciència i tecnologia, i integració social.

El Cens s’estén per 75 poblacions situades a Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Catalunya del Nord, Aragó, Andorra, Itàlia, entre altres.

Des de l'Institut Ramon Muntaner animem els centres d'estudis locals i comarcals de parla catalana a inscriure'ls a aquest cens, per tal de donar visibilitat a la tasca dels centres d'estudis en el foment de la llengua catalana.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.